Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde og Rosenborg sliter i Europa

Midt i VM-dramaet røk de norske topplagene på en fotballfadese

Rosenborg og Molde tapte på vei til europacupspill.

TUNG KVELD: Nicklas Bendtner og Rosenborg tapte på Island. Her i aksjon mot Vålerenga tidligere denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TUNG KVELD: Nicklas Bendtner og Rosenborg tapte på Island. Her i aksjon mot Vålerenga tidligere denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Mens England og Kroatia spilte om plass i VM-finalen onsdag kveld, spilte både Rosenborg og Molde for Europacupspill - henholdsvis i Champions League og Europa League.

Det gikk ikke særlig bra. Molde tapte 2-1 for nordirske Glenlavon, mens Rosenborg tapte knepent for islandske Valur, da de avgjorde kampen seks minutter før slutt. Returoppgjørene spilles på norsk jord i neste uke.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er knallhard i sin dom:

- Begge de norske lagene bør fortsatt avansere, men det er jo alt annet enn imponerende og betryggende med slike resultater for norsk fotball. Lover ikke bra for fortsettelsen, for det er en lang vei til gruppespill … skriver den tidligere Start-spilleren på Twitter.

VONDT TAP: For Ole Gunnar Solskjær og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VONDT TAP: For Ole Gunnar Solskjær og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Skuffende

Han får støtte av Vidar Davidsen, som inntil nylig var ekspertkommentator for Viasat. Han har i en årrekke fulgt norske lag i jakten på Europa-suksess.

- Det er selvfølgelig skuffende resultater, sier den tidligere fotballspilleren og -treneren til Dagbladet.

Han legger vekt på at det tross alt skal spilles et returoppgjør, og at Molde og Rosenborg bør få revansj der.

- Men blir de slått ut, så er det dårlig. Dette er lag de egentlig skal håndtere greit, sier Davidsen.

Mens Valur spiller i islandsk toppdivisjon, er nordirske Glenlavon et semiprofesjonelt lag. Det vil si at det blant annet består av spillere som har deltidsjobber ved siden av fotballen.

KOMMENTATORDUO: Roar Stokke og Vidar Davidsen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
KOMMENTATORDUO: Roar Stokke og Vidar Davidsen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

En viktig arena

At de norske lagene sikrer spill ute i Europa, er ekstremt viktig, mener Davidsen. Først og fremst på grunn av ranking.

- Hvis vi skal ha en drøm om å få lag i Europa League og Champions League, om de skal klare det, så må de ha en så god ranking som mulig for å få en gunstig trekning, slik at veien ikke blir lang og kronglete. Det er vanskelig nok uansett, sier Davidsen.

Ellers er det å spille i Europa en fin utviklingsarena, både for potensielle landslagsspillere og unge spillere som er på vei opp.

- De vil ha stor nytte av spill utenfor Eliteserien. Det å få erfaring med å spille mot forskjellige typer fotballkultur, er viktig for dem som har en ambisjon om å opptre på en internasjonal arena, sier han.