Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ammet under ultramaraton

Midt under det 170 kilometer lange løpet stoppet Sophie for å amme sønnen

- Trolig det mest kompliserte løpet jeg noen gang kommer til å løpe. Men jeg vil aldri glemme det.

AMMET UNDERVEIS: Sophie Power ble mor for tre måneder siden. Men det hindret henne ikke i å fullføre det 170 kilometer (!) lange ultramaratonet. Foto: AFP / Mons Prod pour Strava / Alexis Berg
AMMET UNDERVEIS: Sophie Power ble mor for tre måneder siden. Men det hindret henne ikke i å fullføre det 170 kilometer (!) lange ultramaratonet. Foto: AFP / Mons Prod pour Strava / Alexis Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sophie Power (36) har etterhvert blitt en rutinert langdistanseløper. London-kvinnen ble mor til lille Cormac for tre måneder siden, men hun lar ikke det sette kjepper i hjulene for løpingen.

Nylig deltok hun i Ultra-Trail du Mont-Blanc, et ultramaraton over hele 170 kilometer. Løpet går i Alpene, innom både Frankrike og Sveits.

Men når det er sagt: Hun fikk ikke løpe uforstyrret. Sønnen måtte tross alt ha mat. Det gjorde at hun måtte legge inn en hel del stopp underveis.

- Jeg ga Cormac mat på startstreken, og ektemannen min tok med brystpumpa til matstasjonene underveis og fraktet det tilbake til Cormac. Det er trolig det mest kompliserte løpet jeg noen gang kommer til å løpe. Men jeg vil aldri glemme det, sier Power til nyhetsbyrået AFP.

Bildet fanget av Strava-fotograf Alexis Berg sier sitt. Power kaller det sitt favorittbilde på Twitter.

ULTRALØP: Ultra-Trail du Mont-Blanc er et ultramaraton over hele 170 kilometer. Løpet går i Alpene, innom både Frankrike og Sveits. Video: Ultra-Trail du Mont-Blanc Vis mer

Brukte to døgn

Hun brukte 43 timer på de 170 kilometerne, altså i underkant av to døgn. Sønnen trenger mat hver tredje time, men problemet lå i at hun ikke fikk se ham før etter 16 timer med løping.

- Det var helt forferdelig. Det var først ved Courmayeur (16 timer ut i løpet, red. anm) jeg kunne se Cormac igjen, så jeg måtte bruke brystpumpe underveis, sier Power til Sky News.

- Jeg er så glad for at han var sulten.

Power er altså imponerende nok tilbake i full sving bare tre måneder etter fødselen. Hun sluttet å løpe fem måneder ut i svangerskapet, men fortsatte med alternativ trening slik at hun vedlikeholdt formen.

- Da jeg var gravid, føler jeg at rådene gikk ut på å ha beina høyt og bli tjukk, alt annet ville være å ta en sjanse. Men det er jo ikke den beste måten å forberede seg til å bli mor på. Det er å holde seg i form, være sunn og sterk, sier Power.

Nytt perspektiv

Dette var hennes første ultramaraton. Hun var også påmeldt i 2014, men kunne ikke delta da hun var gravid med sitt eldste barn. Men arrangøren nektet å la henne utsette starten til ett år senere.

- De gjør det for folk som er skadet, men ikke gravide. Det var fordi, ifølge dem, det var «mitt eget valg». Jeg ønsker å få den beskjeden ut til verden. De aller fleste internasjonale løp har endret verdiene slik at det er rettferdig overfor kvinner, sier hun.

Power forteller at hun nå løper med et helt annet perspektiv.

- Jeg løper helt annerledes. Jeg roer ned og prøver å nyte spesielle løp som dette. Når man er i fjellene, er det noen som ikke en gang titter opp. Jeg bor i London sentrum, så jeg ville bare nyte dette til det fulle.

Etter løpet tvitret hun:

- 170 kilometer gjennomført. Det tok en stund, men jeg tror fortsatt jeg er den raskeste mammaen til en tre måneder gammel baby. Og kanskje den eneste i løpet som faktisk var på tilbudssiden når det gjaldt mat på matstasjonene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!