Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkskade:

Midt under kampen poppet øyet til basketspilleren ut: - Jeg så at øyet beveget seg, det var ute

Datt ut av øyesokkelen.

ØYET POPPET UT: Akil Mitchell, her under en kamp mot Brisbane Bullets i november, spilte kamp da øyet poppet ut. Foto: Shirley Kwok / Pacific Press / NTB Scanpix
ØYET POPPET UT: Akil Mitchell, her under en kamp mot Brisbane Bullets i november, spilte kamp da øyet poppet ut. Foto: Shirley Kwok / Pacific Press / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Torsdag spilte Akil Mitchell basketkamp i den australske ligaen NBL, da motstanderen Nnanna Egwu var uheldig og kom borti øyet til Mitchell med hånda.

At skader forekommer i idrett er ingen nyhet. Men da Egwus hånd kom borti øyet til Mitchell, poppet selve øyet ut av øyesokkelen.

- Etter kanskje fem-ti minutter føltes det ut som at øyet var på vei til å gli på plass igjen. Og i ambulansen, høy på lystgass, hadde jeg denne følelsen av at det slapp og jeg kunne blunke igjen, sa Mitchell ifølge CNN i et Facebook Live-intervju postet av Breakers et døgn senere.

Så øyet var ute

Vel framme på sykehuset ble Mitchell møtt av en spesialist. Da basketballspilleren fortalte hva som hadde skjedd, trodde ikke legen på ham.

- Han ba om å få se video. Han så ingen skade og prøvde å bekrefte at øyet hadde poppet ut. Alle som var der sa bare «ja, det ramlet ut».

Mitchell forklarte hva som hadde skjedd, at en motspiller «poket» ham i øyet, og da spilleren åpnet øyet, så han «alt»: at øyet hang ut.

- Øyet beveget seg fortsatt, men det var ute. Jeg vet ikke om det er det vondeste jeg har opplevd, men det var rart. En rar følelse.

Håper på snarlig retur

Kampen fortsatte etter at Mitchell ble sendt til sykehuset, men endte med et trettenpoengstap for Breakers mot Cairns Taipans. Ulykkesfuglen var glad for at kampen hadde fortsatt, mindre fornøyd med resultatet.

Et lite søk på nettet med søkeordene «øyet ramlet ut» eller «øyet falt ut», gir ikke mange treff annet enn drømmetydning, kontaktlinsespørsmål og spørsmål om enkelte hunders øyne kan falle ut.

Det er altså ikke en vanlig skade Mitchell pådro seg. Det er også noe av grunnen til at basketspilleren ikke vet når han kan returnere til banen igjen, men han håper det lar seg gjøre snart.

- Mentalt tror jeg at det vil gå bra. Det handler bare om å ta et par slag på veien, sa Mitchell i intervjuet, og innrømmet at han har fått noen meldinger av lagkameratene med brillevitser siden hendelsen.

Ifølge NBLs nettsider, skal alt stå bra til med Mitchell nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling