Midtbanen har fire kamper i snitt

Hareide satser ungt.

• Direkte klokka 19 i morgen: Norge - Sveits

(Dagbladet.no:) Det laget som Åge Hareide sender på banen i morgen, kan fort starte i den veldig viktige kvalikkampen mot Slovenia i begynnelsen av september også - med unntak av da suspenderte John Arne Riise.

På midtbanen i morgen starter etter alt å dømme Alex Valencia, Christian Grindheim, Kristofer Hæstad og Morten Gamst Pedersen.

De har 17 landskamper til sammen - i overkant av fire i snitt.

Glemmer vi Gamst\'n har de tre andre tre kamper til sammen.

- Rutine i bakhånd

Det bekymrer derimot ikke Åge Hareide. Han plukker ut de spillerne han mener passer best til en hver tid - og understreker at alle spillerne som er med i en a-landslagstropp er gode nok til å starte.

- Vi får se hvordan Grindheim og Hæstad gjør det i morgen. Kristofer har vist at han duger på dette nivået før, og begge har vært gode i Tippeligaen, sier Hareide.

LANDSLAGSFERSKINGER: Kristofer Hæstad har to landskamper, mens Christian Grindheim debuterer. Åge Hareide føler ikke han tar sjanser. Foto: SCANPIX
LANDSLAGSFERSKINGER: Kristofer Hæstad har to landskamper, mens Christian Grindheim debuterer. Åge Hareide føler ikke han tar sjanser. Foto: SCANPIX Vis mer

På benken i morgen har han mer rutinerte spillere som Tommy Svindal Larsen og Eirik Bakke. Spillere som fort kan være høyaktuelle igjen til høstens VM-kvalkamper.

- Jeg er ikke redd for å bruke de urutinerte spillerne. Vi har mer rutine i bakhånd, sier landslagssjefen.

Svindal Larsen har vært god i Odd, og Hareide kjenner ham godt. Bakke trenger nok fortsatt litt tid på seg.

Grindheims sjanse

For samtidig som Hareide satser på å nå VM i Tyskland, ønsker han å skape et lag for framtida. Men det viktigste nå er kvalifiseringen, og Slovenia-kampen er ikke langt unna.

Nå er det opp til Grindheim å ta sjansen han får i morgen.

En annen spiller som får en etterlengtet sjanse igjen er Alex Valencia. Han starter på høyrekanten i morgen - i sin andre landskamp.

Eldstemann er 25

- Jeg er litt spent, men det skal man være for å skjerpe seg, sier Start-vingen til Dagbladet.no.

Han er eldstemann av de fire på midten, men fortsatt bare 25 år. Heller ikke han tror at midtbanen er for fersk i internasjonal sammenheng.

- Doffen og Grindheim har vist seg fram, og Åge vet nok også hva jeg står for som fotballspiller, sier Valencia.

Kameratene Hæstad og Grindheim har også spilt sammen på U21-landslaget tidligere.

SPENT: Alex Valencia sier han er spent foran morgendagens landskamp.