-  Midtbanerollen gjør Brede bedre

Thomas Myhre tror erfaringene fra midtbanerollen vil utvikle Brede Hangeland til en norsk stoppergigant.

Lundekvam ville vraket seg selv

MINSK (Dagbladet): -  Hvor langt Brede kan nå? Si det. Det er egentlig no limit, for han har alle kvalitetene som skal til, sier Thomas Myhre til Dagbladet.

Landslagskapteinen stiller seg i rekka av de som hyller den høyreiste stopperen for innsatsen i Claus Lundekvams skadefravær. Men han vil ikke være blant dem som anmoder Viking-sjef Roy Hodgson om å flytte Brede Hangeland ned som stopper i kampene fram mot playoff.

-  Nei, det synes jeg ikke. Han har jo vist at han klarer å omstille seg, og spille i en annen rolle på landslaget enn han gjør på klubblaget. I tillegg tror jeg Brede på sikt vil være svært takknemlig for den rollen han har i Viking nå, sier Myhre til Dagbladet.

-  Brede er unorsk

-  Han er ung, og ved å spille på midtbanen tilegner han seg egenskaper og ferdigheter som midtstoppere tradisjonelt mangler. Det er noe unorsk over Brede, og litt fram i tid - når han blir rendyrket som stopper - tror jeg mange vil være glad over at han denne sesongen har hatt en midtbanerolle.

-  Jeg har tenkt på dette selv også. Og jeg merker at jeg drar nytte av midtbaneerfaringen som stopper, sier Brede Hangeland til Dagbladet.

-  Trener overblikket

-  For eksempel kan det nok være en av grunnene til at jeg har fått stempelet kreativ stopper. Jeg har fått trent overblikket ved å spille på midten, og må orientere meg mye tidligere, sier han.

Stopperkollega Erik Hagen håper Hangeland spiller midtbane også i klubben, men tror uansett ikke det får så veldig mye å si når ringen på kalenderen omslutter 12. november og det er tid for playoff.

-  Og for Viking-sjefens del er det jo snakk om å ta ut et lag som en enhet, påpeker Hagen, før han henvender seg til Steffen Iversen:

-  Du vil vel ikke at Brede skal spille stopper for Viking i helga, Steffen?

-  Nei, definitivt ikke, svarer Iversen.

 Søndag spilles Viking- Vålerenga.