Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Midtbanevalget som gir Drillo hodebry

Fire mann kjemper om én plass som indreløper.

HEMMELIGHETSFULL: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen holder kortene tett til brystet når det kommer til sammensetningen av den sentrale midtbanen.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HEMMELIGHETSFULL: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen holder kortene tett til brystet når det kommer til sammensetningen av den sentrale midtbanen.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Foran lørdagens skjebnekamp i Lisboa volder laguttaket landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mye hodebry.

Den ene indreløperrollen er trolig plassen hvor konkurransen og usikkerheten er størst. Bjørn Helge Riise har vært Drillos foretrukne førstevalg så langt i kvaliken, mens Odd Grenlands Simen Brenne nevnes som den heteste utfordreren.

Landslagssjefen selv trekker inn ytterligere to navn i diskusjonen: Rosenborgs Markus Henriksen og Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen.

- For det første er det flere enn de to som kjemper om plassene. Vi har Markus (Henriksen), og vi har Ruben (Yttergård Jenssen). Det er mange om beinet der. Den sentrale midtbanen vurderer vi kontinuerlig, men vi har ikke tatt noen klar avgjørelse på det, svarer Drillo på Dagbladets spørsmål om hva som taler for henholdsvis Riises og Brennes startkandidatur.

Selv ikke de klare førstevalgene Christian Grindheim eller Henning Hauger loves noen plass i Norges ellever på Estádio Da Luz.

- Vi får se, er alt Drillo strekker seg til å si.

Åpent Simen Brenne kom inn på overtid i Drillos tropp etter en god kamp for Odd mot Rosenborg mandag da østfoldingen blant annet scoret sitt første seriemål for året.

- Det var overraskende. Man slår det egentlig fra seg når man ikke er med i det opprinnelige uttaketm, sier Brenne til Dagbladet.

Overraskelsen over den seine innkallingen betyr imidlertid ikke at Brenne har slått seg til ro med en reservetilværelse.

- Man skulle tro at man ikke stiller først i køen når man er sistemann som blir tatt ut, men det har skjedd før at folk har blitt tatt ut på overtid og blitt kastet inn i startelleveren, sier 30-åringen.

- Hvordan vurderer du konkurransesituasjonen i midtbaneleddet?

FIRE KONKURRENTER OM ÉN PLASS: Bjørn Helge Riise (t.v.) og Simen Brenne er to av fire spillere som konkurrerer om den ene indreløperplassen på Norges midtbane.Foto: Morten Holm / SCANPIX
FIRE KONKURRENTER OM ÉN PLASS: Bjørn Helge Riise (t.v.) og Simen Brenne er to av fire spillere som konkurrerer om den ene indreløperplassen på Norges midtbane.Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Jeg vurderer konkurransen om plassen som delvis åpen. Med det mener jeg at Bjørn Helge (Riise) og Christian (Grindheim) har gjort det bra, de har tillit og har spilt mest de siste kampene. Samtidig har har Drillo snakket om at det er muligheter og at han er litt usikker. Han sier iallfall at han ikke har laget klart ennå. Vi får se hva det blir til, men jeg skal i hvert fall være klar, sier Brenne.

- Hva må til for at du skal gjøre plassen til din egen?

- Jeg må vel snakke meg inn. Hehe. Neida. Laget er som sagt ikke tatt ut ennå. Man kan starte, man kan havne på benken eller tribunen. Det gjelder iallfall å forberede seg mentalt for at man skal spille, understreker han.

Ydmyk Riise Bjørn Helge Riise, som spilte en av sine beste landskamper mot Portugal på Ullevaal i fjor høst, tar på ingen måte noen ny sjanse mot de portugisiske verdensstjernene for gitt.

- Jeg føler at alle står ganske likt. Det går en del på erfaring også til tider. Nå har jeg spilt flest kamper av dem, men de to ungguttene har vist at de er gode nok. Hvis de  får sjansen, er jeg helt sikker på at de kommer til å gjøre en helt fantastisk jobb. Simen Brenne har spilt mange kamper, så vi vet at han kan gjøre det. Det er opp til Drillo hva han mener er best der og da. Vi fire får stå på på trening, så får vi se hvem som spiller, sier lillebror Riise til Dagbladet.

Ankepunktet mot Riises sentrale rolle i landslaget har vært mangelen på spilletid i klubblaget Fulham. Han fikk imidlertid jevnlig matching gjennom vårsesongen på utlån i Sheffield United på nest øverste nivå i England.

Oppholdet i den tradisjonsrike Yorkshire-klubben ble avsluttet med nedrykk, men Riise bedyrer at det ikke har gått utover selvtilliten.

- Det har ikke hatt noe å si for min del. Jeg kom dit bare for å spille fotball og få kamptrening. For min egen del gikk det veldig bra. De faste spillerne stresset litt mer, og klubben rykket ned til slutt, men jeg lot jeg ikke påvirke av det i det hele tatt. Jeg visste at jeg skulle tilbake til Fulham uansett, så det var ikke noe stress, sier Riise.