Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Midtsjø-mål da AZ spilte uavgjort

Midtsjø med kanonscoring for AZ

Fredrik Midtsjø gjorde sitt første mål for AZ Alkmaar i 2-2-kampen hjemme mot Roda.

SCORET: Fredrik Midtsjø satte inn et kremmerhus av en scoring mot Roda.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SCORET: Fredrik Midtsjø satte inn et kremmerhus av en scoring mot Roda. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trønderen tok AZ opp i ledelsen ni minutter før pause. Etter en febrilsk klarering av bortelaget ladet han skuddfoten i returrommet og dunket inn en heftig 2-1-scoring. Det var Midtsjøs første mål siden overgangen fra Rosenborg i fjor sommer.

Dessverre for 24-åringen og AZ Alkmaar holdt ikke det kraftfulle vidundermålet til seier. Drøyt 20 minutter før slutt utlignet Tsiy-William Ndenge for Roda. Dermed glapp to viktige AZ-poeng i den nederlandske toppstriden.

- Vi er selvfølgelig litt skuffet nå. I første omgang synes jeg vi spilte fantastisk, og vi skapte mange sjanser. Men sånn er fotball. Etter pause var vi ikke like gode, sa Midtsjø i et videointervju lagt ut på AZs Twitterkonto.

Han syntes det var godt å få unna sin første scoring i AZ-drakta, men 2-2-resultatet ødela mye av gleden.

- Det var et flott mål, men det betyr ikke noe når vi spiller uavgjort. Som du kunne se på feiringen, var det bra for meg å score. Jeg har jo en lagkamerat i Jonas (Svensson) som har scoret to, så det var fint å se den gå inn. Det er likevel ikke perfekt når vi ikke vinner.

Jonas Svensson spilte som vanlig fra start som høyreback for AZ. Trønderen ble byttet ut kvarteret før slutt. Midtsjø ble på banen i samtlige minutter.

Det var for øvrig et selvmål av Patrick Banggaard som sendte AZ Alkmaar i føringen for første gang etter 13 minutter. Jorn Vancamp gjorde 1-1 for Roda ni minutter senere.

AZ ligger på 3.-plass på tabellen med sine 43 poeng. Det skiller fem poeng opp til toer Ajax, mens det er tolv poeng til serieleder PSV Eindhoven.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!