Mifsud sørget for Maltas første obligatoriske seier siden 2006

32-åringen med nettkjenning for malteserne.

MÅLTYV: Michael Mifsud scoret i dag sitt 37. mål for Malta og ga dem med det sin første seier i en obligatorisk kamp siden Ungarn ble slått i 2006. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
MÅLTYV: Michael Mifsud scoret i dag sitt 37. mål for Malta og ga dem med det sin første seier i en obligatorisk kamp siden Ungarn ble slått i 2006. Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Malta sto fredag kveld for det som kanskje er VM-kvalifiseringens største overraskelse så langt da de slo Armenia 1-0 på bortebane.

Laget fra den lille middelhavsøya har ikke vunnet en obligatorisk kamp siden 2006 da Ungarn måtte gi tapt den 11. oktober.

Siden den gang har Malta spilt hele 34 obligatoriske kamper uten å gå seirende av banen før rekken ble endt i kveld.

Mannen som scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren er heller ikke ukjent her hjemme på berget.

Michael Mifsud spilte i Lillestrøm fra 2005 til 2007, og i sin tid på Romerike rakk 32-åringen å notere seg for 17 mål på 48 Tippeligakamper.

Etter sin periode i Norge gikk proffdrømmen for alvor i oppfyllelse for Mifsud. Coventry var neste stopp, og han hadde også en periode på lån i Barnsley før turen gikk tilbake til hjemlandet i 2010.

Kveldens landskamp var Mifsuds 91. med flagget på brystet. På disse kampene har han notert seg for smått imponerende 37 scoringer.

Likevel spørs det om Mifsuds nettkjenning i Armenia sender malteserne til Brasil. Etter kveldens kamp ligger de fortsatt sist i gruppe B, men nå med tre poeng i stedet for null.