Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mignolets kjempebrøler ga Liverpool en grusom start på kampen

Uavgjort i Bulgaria.

• Ludogorets-Liverpool 2-2 (1-2)

(Dagbladet): Liverpool og Brendan Rodgers reiste til Bulgaria med kniven på strupen i kveld.

Etter alle solemerker var seier det eneste som var godt nok, men Ludogorets gjorde det klart at de ikke aktet å være noen kasteball på eget gress.

Dani Abalo ga hjemmelaget ledelsen, men Liverpool snudde kampen før pause etter scoringer av Ricky Lambert og Jordan Henderson. Lenge så det ut til at det 1-2 skulle bli sluttresultatet, men med bare to minutter igjen stanget Georgi Terziev inn ulikningen.

Liverpool har likevel avansementet i egne hender. Med seier hjemme mot Basel vil åttedelsfinalen være sikret.

Sjokkåpning Vertene gikk respektløst til verks, og allerede etter to minutter måtte Simon Mignolet plukke ballen ut av nettmaskene. Han kunne riktignok ikke skylde på noen andre enn seg selv.

Liverpools belgiske sisteskanse har ikke hatt noen god sesong, og vondt ble verre da han ga en særdeles gavmild retur til Abalo som satte ballen enkelt i mål.

Men Liverpool svarte så og si umiddelbart, og denne gangen var det bulgarerne som vaklet i de bakre rekker. Etter det som i beste fall må kunne betegnes som «svak kommunikasjon» fikk Lambert stige til vers, og stange inn ulikningen. Veteranens første Champions League-scoring og stadiouret viste knappe sju minutter.

Kampen fortsatte i et heseblesende tempo, og der Kolo Toure var like ved å sette ballen i eget mål, hadde Raheem Sterling også muligheten til å gi bortelaget ledelsen. Da var ungguttens midtbanekollega hakket hvassere.

Sterling sleit seg løs på venstrekanten, og foran mål ventet Henderson som ekspederte den perfekte pasningen i nettet på lekkert vis.

Håpet lever Den andre omgangen ble aldri like underholdende som den første, men spenningen var så absolutt til stede.

Begge lagene kom til halvsjanser, men de store mulighetene uteble og det så lenge ut som om Brendan Rodgers mannskap kunne ta med seg tre livsviktige poeng tilbake til England.

Men Georgi Terziev ville det annerledes. Med to minutter igjen på klokka steg han til vers på vertenes ellevte corner, og stanget inn 2-2.

Likevel har de rødkledde alt i egne hender før den siste gruppespillkampen mot Basel. I skrivende stund ligger begge lagene på seks poeng etter at Real Madrid ble for sterke for sveitserne i kveldens oppgjør.

Det er derimot en kamp Liverpool må vinne på Anfield da Basel trakk det lengste strået da lagene møttes tidligere i høst.

TABBE: Dani Alabo setter inn 1-0 til Ludogorets bak Simon Mignolet. Heldigvis for belgieren svarte Liverpool raskt, men måtte likevel ta til takke med ett poeng i Bulgaria. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB SCANPIX
TABBE: Dani Alabo setter inn 1-0 til Ludogorets bak Simon Mignolet. Heldigvis for belgieren svarte Liverpool raskt, men måtte likevel ta til takke med ett poeng i Bulgaria. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling