BLODPROPP: Miguel Calero spilte 51 landskamper for Colombia mellom 1995 og 2007. Her er han i aksjon som kaptein på det meksikanske laget Pachua mot Cruz Azul i april 2010. Foto: GUILLERMO ARIAS, AP / NTB SCANPIX
BLODPROPP: Miguel Calero spilte 51 landskamper for Colombia mellom 1995 og 2007. Her er han i aksjon som kaptein på det meksikanske laget Pachua mot Cruz Azul i april 2010. Foto: GUILLERMO ARIAS, AP / NTB SCANPIXVis mer

Miguel Calero døde av blodpropp

Colombias tidligere landslagskeeper ble bare 41 år.

Colombias tidligere landslagskeeper i fotball, Miguel Calero, døde i går. Han ble bare 41 år gammel.

Calero ble behandlet for blodpropp i hjernen på et sykehus i Pachua, men livet sto ikke til å redde.

Totalt spilte Calero 51 A-landskamper for Colombia, selv om han i mange år ofte ble oversett til fordel for René Higuita, Oscar Cordoba og Faryd Mondragon.

Calero debuterte mot Nigeria i 1995. Han var seks ganger med i Colombias tropp til Copa America. I 1998 var Calero med i VM-troppen.

Målvakten startet karrieren i Deportivo Cali, men spilte også for Barranquilla og Atletico Nacional før han i 2000 ble hentet av mexicanske Pachua, hvor det ble nesten 400 kamper. Totalt ble det over 600 profesjonelle kamper. Calero scoret også tre mål, blant annet ett fra egen halvdel i en colombiansk seriekamp mot Pereira i 1995.

- Pachua er svært lei seg for å måtte melde at Migual Angel Rodriguez Calero, en av klubbens store profiler, er død, het det i en melding fra Pachua.

En rekke colombianske spillere har gått bort i relativt ung alder.

- Når jeg tenker på Migual gjør det meg enda tristere når jeg også tenker på Andres Escobar, Carepa (Hernan) Gaviria, Palomo (Albeiro) Usuriaga og en rekke andre gutter som jeg trente og som ikke lengre er blant oss, sier tidligere landslagssjef Hernan Dario Gómez.

Escobar ble skudd og drept i Medellin kort tid etter at han scoret et selvmål i USA-VM i 1994. Gaviria døde da han ble truffet av et lynnedslag under trening i 2002, mens Usuriaga ble drept i Cali i 2004.

(NTB)