Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mijatovic skjøt Jugoslavia til VM

BEOGRAD (NTB): Predrag Mijatovic scoret fire ganger da Jugoslavia kvalifiserte seg til fotball-VM med 5-0 hjemme over Ungarn. Han ble toppscorer i den europeiske VM-kvalifiseringen med 14 mål på 12 kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mijatovic, som om halvannen uke viser seg fram på Lerkendal i skjebnekampen mellom Rosenborg og Real Madrid, scoret tre ganger da Jugoslavia vant 7-1 i Budapest 29. oktober. Hjemme i Beograd var han enda bedre, og sørget for at hjemmelaget ble VM-klar med knusende 12-1 sammenlagt.

Ydmykelsesr

Ungarn, som ble nummer to i Norges VM-gruppe, måtte tåle en av de største ydmykelser i sin lange og ærerike fotballhistorie.

Aston Villa-spissen Savo Milosevic scoret det første målet, men resten av kvelden tilhørte Mijatovic og 53 000 lykkelige tilskuere.

Ødelagt

For Milosevic ble kvelden ødelagt av publikum. Røde Stjerne-tilhengere hånet den tidligere Partizan-spilleren nådeløst inntil han ble byttet ut en halvtime før slutt. Tydelig opprørt gikk han rett i garderoben.

- Rivaliseringen mellom Røde Stjerne og Partizan er i orden i en derbykamp, men i landskamper bør publikum støtte alle spillerne, sa han etterpå.

Hele Norges coronakart