Mika - Finlands nye helt

Hundrevis av finske flagg veiet stolt i Michael Schumachers høyborg Hockenheim, til ære for mannen som hele Finland dyrker for tida: Mika Häkkinen (29) tok sin sjette seier i årets Formel 1-VM og har nå 16 poengs forsprang på Schumacher.

Trolig var seieren i Tysklands Grand Prix det avgjørende steget fram mot VM-tittelen for Mika Häkkinen. Den største rivalen, Michael Schumacher, har igjen fått problemer med bilen og overraskende nok også med nervene.

Flere av de banene som de gjenstående fem VM-løpene går på er dessuten rene McLaren-baner, altså slike som Häkkinens bil McLaren Mercedes trives best på.

Skotsk støtte

Og det er mer som taler for en VM-tittel til Finland, den første siden Keke Rosberg vant Formel 1 i 1982:

Mika får nemlig uforbeholden støtte fra mesterskapets tredje beste fører, teamkollega David Coulthard.

Skotten har insett at han ikke har noen sjanser til å vinne VM-tittelen i år og har derfor (angivelig meget motvillig) gått med på å hjelpe til finsk seier i resten av sesongen.

Det ble begge McLaren-førerne enige om før løpet på Hockenheim, samtidig som de skrev under for en ny sesong sammen i teamet.

Allerede i går måtte David Coulthard ofre seg, da det plutselig så kritisk ut for Mika Häkkinen.

Oljelekkasje

- Seieren var ikke så lett som det så ut, fortalte Mika etterpå.

Ca. ti runder før slutt fikk han rapporter fra kollega David Coulthard som lå bak ham, om at det lekket olje fra motoren. Og bakfra nærmet kanadieren Jacques Villeneuve seg faretruende.

- Jeg ga virkelig alt, men det gikk ikke fortere. Bilen mistet farten.

- Jeg trodde de skulle ta meg igjen, sa Mika Häkkinen etter løpet.

Men oljelekkasjen holdt seg på tålegrensa fram til målpasseringen, og Coulthard holdt seg til avtalen om ikke å passere.

Michael Schumacher startet fra 9. posisjon og endte på 5. plass. Det var hans dårligste plassering i år, bortsett fra de to løpene han brøt.

  • Tyskerne hadde likevel grunn til å juble sammen med Mika Häkkinen. Det er faktisk 44 år siden sist Mercedes vant Tysklands Grand Prix, den gang med legendariske Juan Manuel Fangio.