Mika-avgjørelse torsdag

Mika Kojonkoski (42) har ennå ikke bestemt seg for om han skal fortsette som trener for hopplandslaget, eller gjøre noe annet når kontrakten med skiforbundet går ut etter OL-vinteren 2006.

(Dagbladet.no): - Jeg er fortsatt i tenkeboksen, og synes det er et vanskelig valg. Torsdag skal jeg gi beskjed. Da er avgjørelsen tatt, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.no

- Profesjonelt

Både hoppledelsen og løperne ønsker at den finske trebarnspappaen skal tegne ny kontrakt, og fortsette til og med 2008-sesongen.

- Opplegget jeg er blitt presentert av hoppledelsen, er veldig profesjonelt. Dessuten vet jeg at alle vil at jeg skal fortsette. Spørsmålet er hva jeg vil med livet. I prosessen jeg er inne i nå, er det fortsatt mange avveininger å ta, sier Kojonkoski.

- Må være motivert

Tilbudet fra hoppkomitéformann Steinar Johannessen har han hatt lenge, og vurdert kontinuerlig.

- Tre ting er spesielt viktige for meg: Familien, framtida og motivasjonen. Som trebarnspappa er det ikke lett å stadig være på reisefot. Jeg har tenkt å gjøre noe annet, spørsmålet er når. For å fortsette, må jeg være motivert. Ellers blir det ingen resultater, sier Kojonkoski.

- Ingen alternativer

SUKSESSJEF: Mika Kojonkoski med sine gutter. Etter kommende sesong kan det være slutt for finnen hos Norge. Alle foto: Scanpix
SUKSESSJEF: Mika Kojonkoski med sine gutter. Etter kommende sesong kan det være slutt for finnen hos Norge. Alle foto: Scanpix Vis mer

Steinar Johannessen sier til Dagbladet.no at han har en god magefølelse foran torsdagens avklaring.

- Hvis Mika fortsetter som trener utover 2006-sesongen, har jeg en god følelse av at vi får beholde ham en periode til. Vi jobber ikke med noen andre alternativer. Skulle Mika mot formodning takke nei til en ny kontrakt, har vi vinteren på oss til å starte en ny prosess, sier Steinar Johannessen.

• Debatt: Hvor viktig er Mika for det norske hopplandslaget?

HÅPER OG TROR:</B> Hoppkomiteen tror Kojonkoski blir.