Lahti-VM 2017:

Mika hedres: Fint å få en svindler på sokkel

Mika Myllylä er mer enn verdt sin statue.

FORSONINGEN: Mika Myllylä var i 2003 på besøk i skibygda Meråker for å be om tilgivelse for dopingbruken. FOTO: Ned Alley / SCANPIX
FORSONINGEN: Mika Myllylä var i 2003 på besøk i skibygda Meråker for å be om tilgivelse for dopingbruken. FOTO: Ned Alley / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MIKA MYLLYLÄ sin hjemby Haapajärvi planlegger vennene hans å få satt opp en statue av sin avdøde skihelt. Det har opprørt den svenske TV-kommentatoren Mathias Fredriksson:

- For å si det slik: Han hadde jo ikke fått en statue om han var svensk. I mine øyne var han ingen stor skiløper, men en svindler, sa Fredriksson nylig om prosjektet.

Svensken har rett i det med juks, men tar ellers fullstendig feil. For den som ikke tåler enda en svindler på sokkel, kan starte med å se seg selv i speilet på åpningsdagen i ski-VM.

Det å svikte er jo noe vi alle kjenner oss igjen i både med og uten sokkel.

AV OG TIL blir vi for godt kjent. Myllylä sin egen sorg ble mer og mer selvforakten. Han prøvde å snakke om det de gangene han reiste rundt og fortalte om dopingmisbruket, men det holdt ikke til å leve lenger. Myllylä ble funnet død hjemme hos seg selv sommeren 2011 bare noen dager etter at han hadde vitnet i rettssaken mot løpere og ledere fra det gamle svindelmiljøet sitt i finsk langrenn.

For i likhet med skihelten sin, har det finske samfunnet tatt et oppgjør med jukset. De skyldige ble dømt, konsekvensen av svindelen ble forsøkt rettet på og ingen har noen rett til å fordømme det som i dag skjer i finsk langrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer