Mika må drømme videre om lag-gullet

Men Kojonkoski er stolt over sølv i laghopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAPPORO/OSLO (Dagbladet.no): Norge hoppet seg til lagsølv i den store bakken Okurayama-bakken i Sapporo.

Det var først og fremst to gode hopp fra Roar Ljøkelsøy og et godt andrehopp fra Tom Hilde som la grunnlaget for den norske andreplassen. Anders Bardal og Anders Jacobsen presterte mer på det jevne.

Trener Mika Kojonkoski har hatt som en drøm å vinne mesterskapsgull i en lagkonkurranse. Drømmen gikk ikke helt i oppfyllelse i dag heller.

- Det er fortsatt en drøm. Så jeg får fortsette til vi har klart det, så får jeg trekke meg etterpå, sier han til NRK. 

Fornøyde debutanter

Likevel sier han at han er stolt etter sølvmedaljene i dag.

- Jeg er stolt av laget, stolt av gutta. Vi har virkelig uerfarne gutter her, som har prestert godt, så jeg tror vi gjorde maksimalt av det vi kunne forvente, sier finnen.

VM-debutantene Tom Hilde og Anders Jacobsen var hoppende glade på sletta etter rennet, mens rutinerte Roar Ljøkelsøy tok det hele mer med ro.

<strong><b>SØLVGLEDE:</strong></b> Tom Hilde (f.v.), Anders Jacobsen, Anders Bardal og Roar Ljøkelsøy etter andreplassen i laghopp-konkurransen i VM. Foto: Scanpix
SØLVGLEDE: Tom Hilde (f.v.), Anders Jacobsen, Anders Bardal og Roar Ljøkelsøy etter andreplassen i laghopp-konkurransen i VM. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var stabil og bra hopping. Vi er fornøyd, sier Roar Ljøkelsøy.

Suverene Østerrike

Østerrike vant konkurransen suverent med Wolfgang Loitzl, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern på laget.

Mest overraskende var kanskje den japanske bronsemedaljen. De japanske hopperne har ikke hevdet seg i verdenscupen i det hele tatt denne sesongen.

Dermed ble tredjeplassen feiret som en seier både av utøvere og hjemmepublikum mens Norge og Østerrike gjorde sine siste hopp.

Mika må drømme videre om lag-gullet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer