Mika råkjører mot VM-seier

Mika Häkkinen fortsetter råkjøret mot VM-tittelen. Med en gjennomsnittsfart på 141 kilometer i timen danset finnen gjennom Monacos smale gater og tok sesongens fjerde seier.

Med Monaco-seieren tangerte han rekorden til sin manager og landsmann Keke Rosberg. Rosberg vant sammenlagttittelen i 1982 og stoppet på fem seirer totalt.

Häkkinen vant sin første seier i Grand Prix-sirkuset i fjor høst.

I år har han vært sirkusdirektør.

Og champagne-spretter nummer en.

- Det er bare helt fantastisk, sier Häkkinen etter årets fjerde seier av seks mulige.

Drøm

Før gårsdagen hadde han svært dårlige minner fra løpene i Monaco. Bare én gang på seks forsøk hadde han pasert målstreken i fyrstedømmet.

Men i år går alt som en drøm.

- Keke har alltid sagt at det å vinne i Monaco er det viktigste - og han hadde rett.

- Opplevelsen var så enorm at jeg ville nyte hvert sekund. Jeg hørte mange finske ord, jeg så flaggene og felte noen tårer. Og med tanke på hva jeg har opplevd her tidligere, er det helt utrolig, sier finnen.

17 poeng

Med 17 poengs ledelse etter seks runder har Häkkinen punktert tittelhåpet til sine nærmeste konkurrenter.

Likevel vil han ikke snakke om seier.

- Det er fortsatt ti løp igjen å kjøre. Selvfølgelig er det fint å lede, men nå er det viktig å tenke på fortsettelsen. På slutten av sesongen kan vi snakke om tittelen, sier Häkkinen.

Røkke på plass

Blant kjendisene som overvar motorsportens mest prestisjefylte konkurranse, var filmstjernene Hugh Grant og Elizabeth Hurley.

Også fartsglade Kjell Inge Røkke applauderte Mika Häkkinen i mål.

- Denne banen er så vanskelig. Man er under et enormt press. Å beholde konsentrasjonen hele tida, uten å gjøre en eneste feil. Utrolig, mente Røkke.

Han deltar med sin egen båt i offshore-VM.