Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mika skuffet over Tommy

- Jeg bidro ikke stort i dag, sier Tommy selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAGELATO (Dagbladet.no): Det skilte 33,9 poeng opp til OL-mester Østerrike da lagkonkurransen i hopp var ferdig i Pragelato i kveld. Med en meterverdi på 1,8 betød det at Norge trengte litt mindre enn tjue meter mer om de skulle knepet gullet.

I stedet ble det bronse, etter at Tommy Ingebrigtsen leverte to svake hopp, begge på 116,5 meter. Til sammenligning lyder Roar Ljøkelsøys nye bakkerekord på 141 meter.

- Klart jeg skulle hoppa bedre. Det gjorde jeg ikke. Nå skal jeg bare være glad for at jeg fikk medalje, sier Tommy Ingebrigtsen selv til Dagbladet.no.

- Jeg bidro ikke stort i dag, men jeg var nå med.

Gjorde så godt han kunne

Glad for medaljen var trener Mika Kojonkoski også, selv om han nok angrer på at han ikke fortsatte med Sigurd Pettersen på laget i lagkonkurransen også. Sigurd ble vraket til fordel for Tommy etter en middels storbakkekonkurranse tidligere i OL.

Sigurd sier han ikke tenkte på stort annet enn at han håpet det skulle gå bra med laget. Selv om mannen som erstattet ham kostet Norge gullet.

- Det er historie, sier Sigurd.

TO X 116,5 METER: Tommy Ingebrigtsen fikk det ikke til i lagkonkurransen. Foto: AP
TO X 116,5 METER: Tommy Ingebrigtsen fikk det ikke til i lagkonkurransen. Foto: AP Vis mer

- Tommy har ikke noen lett jobb han heller. De valgte en av oss, og Tommy gjorde så godt han kunne, svarer han da Dagbladet.no spør om han ikke tenkte på at han kunne bidratt mer enn rivalen i kveld.

Ikke mentalt klar

- Tommy var ikke mentalt klar Vi trodde han var klar, men det var han ikke. Det er klart jeg er skuffet over det, men jeg skylder ikke bare på Tommy, sier Kojonkoski til Dagbladet.no.

- Han har gjort så godt han kan, og i dag var det ikke godt nok for gull.

Selv om Tommy ikke er spesielt snakkesalig etter konkurransen, prøver han å ta med seg det som er positivt. Han er tross alt bronsevinner i et OL, og sier han er fornøyd. Han er heller ikke helt enig med treneren i at han ikke var mentalt klar for oppgaven.

- Jeg var så mentalt klar som jeg klarte å være i kveld. Og det holdt til bronse.

- Jeg er kjempeglad for at vi klarte å karre oss til den til tross for min begredelige innsats i dag, forteller Tommy.

- Fortjente medaljen

En som absolutt ikke vil høre snakk om medaljer som glapp er sportssjef Claes Brede Bråthen. Med fire medaljer, pluss flere andre gode plasseringer, mener han Norge er lekenes beste hoppnasjon. Og det er med Tommy på laget.

- Klarer vi ikke være fornøyde med dette tror jeg ikke vi blir bedre, sier sportssjefen, og legger til til Ingebrigtsens forsvar:

- Jeg veit Tommy gjorde en helhjerta innsats. Han har bronse i OL, og det har han pokker meg fortjent etter så mange år med knallhard innsats!

Debatt

Var det riktig av Kojonkoski å velge Tommy Ingebrigtsen framfor Sigurd Pettersen?

BRONSEGUTTA: Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy.
NORSK JUBEL: Nordmenn på tribunen heiet de norske gutta fram til medalje.
SKUFFET: Trener Mika Kojonkoski er ikke fornøyd med Tommy Ingebrigtsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!