Mika-svar i dag

Hoppkomitéen gjør alt som er mulig for at Mika Kojonkoski skal fortsette som landslagstrener utover OL-vinteren 2006. Men det er ikke snakk om noen «Operasjon overtalelse».

-  Vi skal ikke ha en trener som er presset til å fortsette, men en topp motivert Mika med 100 prosent lyst til å jobbe videre som landslagstrener. Enten er han motivert, ellers er han ikke aktuell, sier hoppkomitéleder Steinar Johannessen til Dagbladet.

Han er den første som får vite om Kojonkoski fortsetter til og med 2008-sesongen, eller om den kommende vinteren blir hans siste i Norge.-  Vi har litt møtevirksomhet for tida, og gjør det som er mulig for at Mika skal forlenge kontrakten. Hvis han fortsetter som hopptrener, har jeg en sterk følelse av at han ikke går til noen annen nasjon. Svaret vet jeg i løpet av dagen, sier Steinar Johannessen.

Nei ingen overraskelse

Offentliggjørelsen skjer på en pressekonferanse i Kuusamo i morgen. Blir svaret nei, vil det ikke komme som noen overraskelse. Kojonkoski har lenge uttalt at han vil gjøre noe annet, men stilt spørsmålstegn ved når. Kombinasjonen trebarnspappa/landslagstrener med 200 reisedøgn i året begynner også å tære på.

Hjemme i Finland har han uansett mer enn nok av spennende utfordringer. Blant annet skal han gjøre ferdig en doktorgrad om hjernens betydning i skihopping. Kojonkoski er også en dyktig administrator, har magistergrad i idrett og fysiologi og er aktuell for en politisk karriére.

Eneste kandidat

Hoppkomitéen har ingen andre kandidater til jobben som landslagstrener.

-  Takker Mika nei, har vi vinteren på oss til å skaffe en etterfølger. Pr. i dag har vi ingen andre kandidater, sier hoppkomitéleder Steinar Johannessen. Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Lars Bystøl, Sigurd Pettersen, Daniel Forfang og Anders Bardal (B-landslaget) er Norges håp i v-cuppremiéren i Kuusamo fredag og lørdag. Landslagsløperne Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud deltar i helgas Norgescuprenn i Vikersund.

 FØRSTEMANN:  Hoppkomitéleder Steinar Johannessen er den første som får vite om Mika Kojonkoski fortsetter som landslagstrener. Foto: Ole C.H. Thomassen
FØRSTEMANN: Hoppkomitéleder Steinar Johannessen er den første som får vite om Mika Kojonkoski fortsetter som landslagstrener. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer