Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikaels United-treble

GARDERMOEN (Dagbladet): - Her er et telegram til deg fra vår statsminister, sier Mikael på sju år. Barca-helten Ole Gunnar Solskjær stopper så vidt. Skribler ned en autograf og heltehalter ut i en ventende bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sin Silje og et kobbel fra den norske kenneljournalistklubben. Mikael fra Abildsø United derimot, er fornøyd. Han er nyklipt med håret rett til gutteværs.

Men, før SAS-flyet - med draktnummer 1534 - fra Manchester landet, var ikke Mikael klar over at den norske United-trioen skulle komme. Han var på Gardermoen for å ta i mot storesøster Monica.

Lillebrorklem

- Kommer Solskjær ut her nå? Er du sikker? Johnsen også og Berg? Mamma, hører du det, eller. Dette blir supert, fortalte Mikael Storlien, sju år og storscorer.

- Holder du med United?

Før Mikael får svart, sier pappa: Hver dag etter skolen tar han på seg United-drakta og står og skyter mot en vegg, sier pappa stolt.

Mikael kan håndtere pressen også.

- Jeg scora to mål tirsdag, vi vant 2- 1. Onsdag fikk jeg lov til å sitte oppe seint. Heldigvis, vent der kommer Monica, roper Mikael og gir storesøster verdens beste lillebrorklem.

Gaver har Monica med, men de må vente fordi Solskjær dukker opp. To minutter på overtid i avgangshallen. Mikael får levert telegrammet og får en autograf. Men også sjuåringen sikter mot The Treble.

For rett bak Solskjær kom JJJ (Johan J. Jacobsen), Henning Berg og Ronny Johnsen.

JJJ blir ikke overfalt, ei heller Berg & Johnsen. Fordi hysteriet var ikke ankommet. Det var nemlig bare to registrerte United-fans i går klokka litt over to.

The Trøbbel

Henning Berg tok seg tid til et par hyggelig ord. Stokke-Ronny derimot var opptatt med et mobilt leketøy; et lite telleskritt for Johnsen, et tilbakeskritt for oss.

- Nå har jeg alle tre, nå kan vi reise hjem, sa Abildsø-putten. Og da er jo alt i den skjønneste orden.

De røde knærne til Solskjær derimot har The Trøbbel.

- Hvordan er formen?

- Formen den er fin den, men det er verre med kneet, sa Solskjær.

- Ble det en lang feiring natt til går?

- Ja, det var hyggelig.

- Hvordan er det å være nasjonens nye superhelt?

Solskjær svarer ikke med en gang, men så sier han: Nei, det er jeg da ikke.

  • Seansen var over. Fotballforbundets lillousin, en knøttgrå Renault, ventet med kurs for en privat leddklinikk.
THE TREBLE & THE TRØBBEL:</B> Mikael Storlien er syv år gammel. Han var på Gardermoen som den ene av to registrerte United-fans i går.