- Mike er ingen bølle

NEW YORK( Dagbladet): - Mike er en snill far. Han er en god ektemann, og han bryr seg om folk som har det vanskelig. Jeg kjenner ikke igjen beskrivelsen av Mike som bølle, sier kona, Monica Turner Tyson (33).

Monica er kvinnen som har stått last og brast med ektemannen Mike Tyson de siste årene. Barnelegen fra Washington er en velutdannet, intelligent og vakker kvinne. Mange forstår ikke at hun orker å være gift med den lettantennelige tungvektsbokseren fra Brooklyn, som er hardtslående både i og utenfor bokseringen.

For ett år siden trådte den mediesky kvinnen fram i rampelyset og presenterte en ektemann svært få visste eksisterte: Hun tok imot Washington Post i villaen til 16 millioner kroner, i den elegante forstaden til Washington, Bethesda.

Krakilsk

- Mike blir krakilsk når han føler seg trengt opp i et hjørne, men han er gjennomgående et godt menneske, sier Monica.

Hun traff Mike Tyson for 12 år siden via en felles venn. Hun var da enslig mor med en liten datter og hadde begynt på medisinstudiene.

Det ble med dette møtet, for Mike Tyson traff skuespilleren Robin Givens og giftet seg med henne. Etter åtte stormfulle måneder ble Mike skilt fra Robin som beskyldte ham for å mishandle henne.

Voldtekt

Da Mike Tyson ble dømt til seks års fengsel for voldtekt, begynte Monica å besøke ham i fengselet. At han hadde voldtatt misse-kandidaten Desiree Washington i Indiana, betydde ikke noe for Monica.

Da Tyson ble sluppet ut i 1995 var det Monica som var ved hans side og har vært det siden.

- Han er skarp, morsom og følsom, sier hun.

I 1996 fikk de sitt første barn, Rayna, og de giftet seg i 1997. Samme år fikk de sitt andre barn. Til sammen har de fire barn; Monicas datter Gena (9), og Mikes datter Mikey (8) fra et tidligere forhold.

Barnekjær

- Mike er veldig opptatt av barna våre. Han beskytter dem voldsomt og vil at de skal ha en framtid og bli ærlige og ordentlige samfunnsborgere. Vi sitter ofte her hjemme og planlegger framtida deres, forteller Monica.

  • Det var Monica som kjørte bil da Tyson gikk amok i trafikken for et drøyt år siden og måtte sone fengselsstraff for å ha gått løs på en trafikant.

Gang på gang går ektemannen amok, men Monica har gjort som Hillary Clinton i alle år: Hun har stått ved sin manns side uansett hva folk måtte tro.