Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mike Jensen ferdig i RBK

Kapteinen forlater klubben og blir en del av Kåre Ingebrigtsens APOEL.

HAR SPILT SIN SISTE KAMP: Mike Jensen, her sammen med Moldes Vegard Forren. Foto: NTB/Scanpix
HAR SPILT SIN SISTE KAMP: Mike Jensen, her sammen med Moldes Vegard Forren. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det bekrefter klubben selv lørdag ettermiddag. Jensen skal spille i kypriotisk fotball de neste sesongene, i klubben som ledes av tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Den tidligere RBK-sjefen fikk jobben på Kypros i jula. Fra før har han sikret seg Milan Jevtovic, en spiller han også hadde mens han var sjef på Lerkendal.

Den danske midtbanespilleren kom til Rosenborg fra Brøndby i 2013, og har opparbeidet seg en sterk standing både i klubben og i norsk fotball generelt.

- Det er egentlig vanskelig å forstå at jeg skal forlate Rosenborg. Det er mange følelser i sving. Jeg er stolt av tiden min i Rosenborg. Trondheim har vært min hjemby i sju år. Begge mine barn er «trøndere». Det er vemodig å dra, sier den tidligere kapteinen til RBKs egen hjemmeside.

- Kjedelig å ikke få være med

Dansken legger ikke skjul på at det er tungt å forlate klubben han har spilt i de siste sju årene. Han ergrer seg over at han ikke får være med å revansjere den svake fjorårssesongen.

- Det ligger mye overveielse bak denne beslutningen, men jeg tror dette var et riktig tidspunkt for både meg og Rosenborg at jeg drar. Det er uansett kjedelig å ikke få være med på det uforløste potensial Eirik og resten av teamet helt sikkert vil få ut av laget denne sesongen. Jeg ønsker både trenere og spillere lykke til med sesongen som kommer, sier Jensen.

Eurosport snakket om en potensiell overgang med RBK-sjef Eirik Horneland allerede i går. Da hadde treneren følgende å si:

- Han har fått lov til å dra på besøk til det som eventuelt blir en ny klubb, sa han og ville ikke avsløre hvilken klubb det var snakk om.

På spørsmål om hva det vil bety å miste kapteinen, var ikke RBK-treneren i tvil om at klubben må ut på markedet for å forsterke seg.

- Det betyr at vi må erstatte han. Mike er en fantastisk spiller, det har han vært for RBK i lang tid. Forsvinner han, så gjør vi grep.

Rivalen også uten kapteinen i 2020

Dermed har både seriemester Molde og nå Rosenborg mistet kapteinen sin i forkant av 2020-sesongen. Rett før jul ble det klart at Ruben Gabrielsen skal spille for franske Toulouse de neste sesongene.

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, sier til hjemmesiden at de takker Jensen for innsatsen.

- Mike har vært en sentral person i Rosenborg både på og utenfor banen i sju år. Han har lagt ned en fantastisk innsats for klubben og vi ønsker han lykke til i Apoel. Jeg vil på vegne av hele klubben takke han for innsatsen, sier Moe Dyrhaug.

Det er ikke kjent hva APOEL og Ingebrigtsen måtte betale for å få Mike Jensen til klubben.