UØNSKET? Mike Tyson ble nektet innreise til Storbritannia. Foto:  AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
UØNSKET? Mike Tyson ble nektet innreise til Storbritannia. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSONVis mer

Mike Tyson ble nektet innreise til England

Skulle på PR-oppdrag.

Mike Tyson har måttet avlyse en planlagt tur til Storbritannia, der han skulle drive PR for den nye boken sin, «Undisputed Truth».

Han hadde også planlagt et større pressetreff, men ingenting blir noe av etter at den tidligere tungvektsmesteren oppdaget at han har innreiseforbud i Storbritannia. Det kommer av at han er dømt for voldtekt, noe han da også har sonet tre år i fengsel for.

I stedet for stopp i London er Tyson sendt videre til Paris.

Tyson har skrevet flere kommentarer om innreiseforbudet på Twitter, og han har oppfordret britiske tilhengere til å stille ham skriftlige spørsmål om boka.

«De fem som stiller de beste spørsmålene skal få sjansen til å gå i ringen med meg og stille spørsmålene personlig», skriver Tyson blant annet.

- De britiske immigrasjonslovene ble forandret i 2012. Det var vi ikke klar over. Derfor kommer Tyson til å holde sin britiske pressekonferanse om boka i Paris, sier en talsmann for de britiske arrangørene av Tyson-turen.

I mars neste år er det meningen at Tyson skal holde sitt enmannsshow i London, Manchester og Glasgow, men det er foreløpig uklart om disse showene vil gå etter planen. I midten av april står Norge for tur.

Ved siden av voldtektsdommen fra 1992 er Tyson også dømt for overfall, oppbevaring av kokain og kjøring i beruset tilstand.

(NTB)