Mike Tyson er ingen draps-maskin

Mike Tyson (32) er neppe noen drapsmaskin, selv om han forsøkte å skremme motstander Francois Botha og en lettere sjokkert idrettsverden til å tro det. Statistisk sett er det ikke på Tyson og Bothas vektnivå at dødsfallene inntreffer i boksesporten.

I denne reportasjen bringer Dagbladet en oversikt over dødsfallene innenfor boksesporten de siste tjue årene. Heldigvis: Ingen ting tilsier at Tyson skal klare å gjøre alvor av truslene.

Et snaut døgn etter at han erklærte seg selv som drapsmann, fulgte kannibalen og filosofen Tyson i går opp med varianten som skulle appellere til mødrene i oss:

- Jeg er bare lykkelig over igjen å kunne være i stand til å ta vare på familien min, sa han.

Omtenksom

Han tenkte da på kona, barnelegen Monica Turner, deres to små barn - kanskje også ett fra et tidligere forhold - og en forventet inntekt i 1999 på rundt 100 millioner dollar.

For hvis vi forhåpentligvis kan utelukke at han er en drapsmaskin, så kan vi i høyeste grad fastslå at han er en pengemaskin. Dessverre har han nesten også vært maskinmessig i måten han har brukt dem opp på.

Uansett framsto Tyson i et par setninger i går som både omtenksom og ydmyk. Under resten av møtet med pressen var han som han pleier:

Stor i kjeften, rå, brutal, umoden, selvhøytidelig - alt som gjør at mannen for øyeblikket er verdens desidert mest omtalte idrettsmann...

Et barn

  • Om motstander Francois Botha sa Mike Tyson følgende:
  • Og om mesterne Evander Holyfield og Lennox Lewis:
  • Og litt til om seg selv - i korte setninger og på grensen til tårevått:

- Jeg har ingenting å si ham med ord. Jeg snakker til ham psykisk.

- De er dyktige til å slåss, men de er ingen Mike Tyson. De er mestere, men det er jeg som er Kongen. Bokser vi samme natt, så har ikke de noen jobb.

- Jeg var 21. Jeg var mesteren. Jeg trodde jeg var en mann. Jeg var et barn. Alle pengene ga meg en falsk trygghet. Jo lenger du lever, desto mer lærer du, avsluttet Tyson gårsdagens seanse med i Las Vegas.