Mike Tyson vil møte Rooney

Mike Tyson har lyst til å møte Wayne Rooney. Ikke i ringen, men over en kaffekopp - for å lære 19-åringen å styre sitt temperament.

Når Manchester United og Tottenham i dag møtes på Old Trafford, spiller Wayne Rooney sin siste fotballkamp som tenåring. Mandag fyller vidunderbarnet 20, og meningene er mange om hvor godt rustet han er til å møte voksenalderen. Nå ønsker også Mike Tyson å slå et slag for ungguttens mentale tilstand.

Til Manchester

I november kommer bokselegenden på besøk til England for å holde foredrag og gi intervjuer, ifølge den engelske avisa The Times. Tyson la opp som bokser i juni da Kevin McBride slo ham på teknisk knockout. Nå har «klodens farligste mann» en historie å fortelle omverdenen, og Sir Alex Fergusons humørsjuke spissvidunder bes spesielt om å spisse ørene sine - uten å frykte at de blir spist opp av en gal Tyson. Turneen er nemlig en del av Iron-Mikes nye liv som alminnelig, lovlydig borger.

-  Jeg vil gjerne møte Wayne Rooney, sier Tyson.

-  Han har trøbbel

-  Jeg har fulgt med ham og Manchester United i det siste - jeg liker byen Manchester og har allerede ei United-drakt - og Rooney har hatt trøbbel med å oppføre seg på banen, sier 39-åringen, som for knappe 19 år siden ble tidenes yngste tungvektsmester i boksing.

I årene som fulgte ble det både voldtektsdom, ørebiting, et pengeforbruk uten like - kort sagt tok Mike Tyson massevis av håpløse valg, både privat og som idrettsmann.

-  Jeg kjenner meg igjen i det Rooney går igjennom, hevder Tyson.

 TYRENAKKETERAPI: Mike Tyson ønsker å ta en prat med det enkelte har kalt bokserens hvite jeg - Wayne Rooney. Foto: AP/AFP/Scanpix
TYRENAKKETERAPI: Mike Tyson ønsker å ta en prat med det enkelte har kalt bokserens hvite jeg - Wayne Rooney. Foto: AP/AFP/Scanpix Vis mer

-  Og siden jeg skal til Manchester, ville jeg gjerne tatt en prat med ham.

Ungdomsguru

Så spørs det hvor positiv innflytelse Mike Tyson kan ha på det medmenneskelige planet. Som The Times skriver:

«Mike Tysons tvilsomme troverdighet som guru for unge menneskers utvikling, ble godt oppsummert da han fortalte at han kunne tenke seg å ete barna til Lennox Lewis.» SPORT PÅ TV

PLASS I TIMEPLANEN? Manchester Uniteds Wayne Rooney.