Mike Tysons neste slaktoffer

BERLIN (Dagbladet): For snart fem måneder siden ble den tyske tungvektsbamsen Axel Schulz (31) båret ut av ringen etter å ha tapt kampen om EM-tronen mot ukraineren Vladimir Klitsjko. Nå blir han Mike Tysons neste slaktoffer.

Tyskeren bruker helga til å diskutere med kona og manageren Wilfried Sauerland om han skal ta imot tilbudet fra Tysons managere om et foreløpig ukjent antall millioner kroner og en kraftig porsjon juling. - Jeg trodde først telefonoppringningen fra Las Vegas var en dårlig spøk. Men tilbudet fra Tyson er alvorlig ment. Jeg har alltid drømt om å få møte nettopp ham, sier Schulz hjemme i Frankfurt an der Oder i det tidligere DDR.

Men uansett hva Schulz fantaserte om den gangen han var i form og kjempet om europeiske titler, blir kampen som er planlagt i Milano 8. april et av boksehistoriens råeste partier. Tyskerens mislykte VM-kamp mot George Foreman i Las Vegas for fem år siden vil forbli husket som et fredelig teselskap mot det som venter ham i Italia.

Med sine 190 centimeter og 100 kilo matcher Schulz slagmaskinen Tyson. Men der stopper også enhver sammenlikning.

Egentlig hadde Schulz lagt opp etter knockouten fra ukraineren i åttende runde i Køln 25. september i fjor.

Men pengene frister til et comeback - som nok er sensasjonelt, men som får de fleste til å spørre hva en pensjonist risikerer for penger. Og for å hjelpe Mike Tyson til å bygge seg opp igjen som VM-utfordrer.

Julius Francis holdt seg på beina i 243 sekunder da Mike Tyson nylig gjestet Manchester. Axel Schulz' største sensasjon vil være om han greier seg så lenge.