Mikel ber United slippe ham

Vil ha slutt på den lange konflikten.

John Obi Mikels agenter ber Manchester United-ledelsen slippe han til Chelsea - og sette en stopper for den lange konflikten rundt nigerianerens fotballfremtid.

Tirsdag sendte Mikels agenter en skriftlig erklæring til radiostasjonen BBC Five Live i kjølvannet av at hovedpersonen selv ga et kort intervju til samme kanal dagen i forveien.

I tirsdagens erklæring fra 18-åringens advokater heter det blant annet at «Mikel er svært bekymret for at United ikke aksepterer hans egen beslutning om hvor karrieren skal fortsette».

- United har heller ikke deltatt i noen form for konstruktiv dialog for å løse saken, heter det videre.

Vil ha løsning

Videre hevdes det at Mikel er fanget i en strid mellom Manchester United og Chelsea, og at 18-åringen ønsker en slutt på det hele.

- For å oppfylle sine fotballdrømmer krever han at saken blir løst raskt av dem som er interessert i fremtiden, skriver advokatene.

I mandagens intervju på BBC Radio Five Live fremkom det at Det internasjonale fotballforbundet skal etterforske påstander om at Mikel mottok drapstrusler i kjølvannet av at han signerte for Manchester United. Opphavet til de nevnte påstandene skulle være et knippe Lyn-ansatte. Radiostasjonen hevder å sitte på erklæringer fra tre separate kilder i Oslo-klubben, som alle hevder å vite at John Obi Mikel mottok trusler over telefonen etter å ha signert United-kontrakten.

VIL HA SLUTT: John Obi Mikel ber nå United om å slippe ham. Foto: Jon Terje H. Hansen
VIL HA SLUTT: John Obi Mikel ber nå United om å slippe ham. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer

John Obi Mikel avviste selv overfor radiostasjonen at han skal ha mottatt denne typen henvendelser.

Anmelder Shittu

Ledelsen i Manchester United har samtidig sendt brev til FIFA-ledelsen der man ber om at det blir vurdert straffereaksjoner mot Chelsea fordi serielederen skal ha presset Mikel til å gjøre helomvending i overgangssaken. United anmoder FIFA om å vurdere å utestenge Chelsea fra en eller flere konkurranser som følge av saken.

Ifølge BBC knyttet man samtidig ikke Chelsea til påstandene om drapstrusler. Ledelsen på Stamford Bridge velger på sin side å ligge lavt i saken, og avventer Det internasjonale fotballforbundets avgjørelse.

Tirsdag ble det i tillegg klart at Lyn har gått til anmeldelse av agent John Shittu. Klubben hevder, ifølge VG Nett, at nigerianeren skal ha forfalsket Mikels underskrift. Dermed raser overgangssaken videre.

John Obi Mikel selv er for tiden i Egypt hvor han spiller Afrika-mesterskapet. Han hadde en målgivende og en scoring mot Zimbabwe sist fredag. Nigeria har vunnet sine to første kamper. (ANB)