Mikel borte fra landslaget

John Obi Mikel fikk lov av Lyn til å reise til Portugal med det nigerianske landslaget. Men Mikel har nok en gang blitt borte.

Det nigerianske landslaget har ventet forgjeves på ham.

-  Selvsagt er det vanskelig for oss å drive dette landslaget når spillere ikke dukker opp, sier hjelpetrener Samson Siasia til Dagbladet.

De er samlet for å trene til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Algerie, og i morges flyr laget direkte til Oran, der kampen skal spilles.

-  Mikel kommer ikke hit til Portugal, og da blir det umulig for ham å rekke Algerie kampen, sier Siasia.

Får ikke spille

Han snakket med Mikels agent John Shittu i går, som ønsket at Mikel skal reise direkte til Algerie fra Nigeria. Men landslagsledelsen sier at nok er nok.

-  Det er nesten ikke noen vits i for dem å gjøre det. Laget har trent sammen i flere dager nå, og vi er avhengig av at spillerne er med på oppkjøringene før kamp. Dette er tross alt ungdomsspillere som jobber for å etablere seg på A-laget, og vi har nok av andre gode spillere. Når de ikke dukker opp på treningsleir før kampen, vil de heller ikke få spille, sier hjelpetreneren.

Shittu hadde unnskyldt seg med at de fortsatt jobbet med å skaffe visum til Norge.

b> BORTE:  Kontroversielle John Obi Mikel har nok en gang uteblitt. Denne gangen fra landslagssamling med Nigeria. Her er han i kamp mot Marokko i en tidligere landskamp. Foto: Reuters/Scanpix
b> BORTE: Kontroversielle John Obi Mikel har nok en gang uteblitt. Denne gangen fra landslagssamling med Nigeria. Her er han i kamp mot Marokko i en tidligere landskamp. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Uten pass

Dag Halvorsen ved den norske ambassaden i Abuja i Nigeria bekrefter at Mikel kom til ham i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-  Han kom hit for å skaffe seg reisedokumenter, men han hadde ikke passet sitt med seg. Jeg vet at han har gyldig oppholdstillatelse i Norge, så det er i utgangspunktet ikke noe problem for ham å reise. Men han må selvsagt ha passet sitt, sier Halvorsen til Dagbladet.

Mikel kom til ambassaden sammen med generalsekretæren i det Nigerianske fotballforbundet, Sanni Anoun.

Sint Shittu

Problemet er etter det Dagbladet erfarer at passet hans ligger hos den britiske høykommissæren. Men hvorfor det er så viktig for Mikel å ha et visum til England er uvisst.

-  Er dette virkelig ditt problem? Fortsett med din jobb, så skal jeg gjøre min, var alt Mikels agent John Shittu hadde å si til Dagbladet i går.

Trøbbelet

Halvorsen sier at Mikel ikke har vært på ambassaden for å ordne reisedokumenter tidligere. Hvis spilleren av en eller annen grunn har mistet oppholdstillatelsen sin, sier Halvorsen at de vil gi ham en ny innreisetillatelse, slik at han ikke blir stoppet på grensa.

Morgan Andersen i Lyn beklager at trøbbelet rundt Mikel vedvarer.

-  Veldig synd at han har fått sånne problemer, proppen har vært John Shittu og hans ønske om at Mikel skal ha visum til England, sier Andersen.

b> LEIT: Lyn-direktør Morgan Andersen