Mikel debuterte for Nigeria

John Obi Mikel og Nigeria sendte aldri reisedokumenter til Lyn.

(Dagbladet.no): John Obi Mikel (18) er blitt nigeriansk landslagsspiller. I går kveld debuterte det omstridte talentet i en privatkamp mot Libya.

Lyn-spilleren kom innpå etter 65 minutter i 1-0-seieren. Ifølge nettstedet Kickoff Nigeria fikk Mikel en nølende start, men spilte seg så opp i en sentral midtbanerolle.

Også Ogbuke kom inn for Nigeria

Mikel var ikke den eneste Lyn-spilleren som fikk debutere i går. Også Chinedu Ogbuke, Mikel-kompis fra Nigerias U19-lag i VM, kom innpå i andre omgang for superørnene.

Før privatkampen varslet Lyn at de ville se reisedokumenter som beviste at Mikel hadde ordnet billetter til Norge.

Papirene kom aldri fra Nigeria i går.

- Vi sendte i går en faks til Fifa der vi fortalte hva som har skjedd, sier Lyn-direktør Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Lyn-sjefen sier det aldri var meningen å stoppe Mikel-spill, og er ikke overrasket over at bekreftelsen uteble fra det nigerianske fotballforbundet.

DEBUTERTE I GÅR: John Obi Mikel fikk 25 minutter på Nigerias midtbane. Foto: Scanpix/Ap
DEBUTERTE I GÅR: John Obi Mikel fikk 25 minutter på Nigerias midtbane. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- De pleier å gjøre som de vil der nede, sier Andersen.

Hjem mandag?

Lyn venter likevel Mikel hjem i løpet av kort tid. Det har Fifa bestemt at han må - og Mikel sa tirsdag at han skal reise til Norge.

Lyn håper at Mikel kommer på Lyn-trening seinest mandag. Det er allerede godt over tre måneder siden talentet både Manchester U og Chelsea ønsker seg dro til London med agent John Shittu

Senere forsvant også Ogbuke, Ezekiel Bala og Emmanuel Sarki fra fra Oslo, før de dukket opp i Frankrike og Nederland samme med Mikel og Shittu.

- Jeg tror alle fire kommer sammen. Det pleier de å gjøre, sier Andersen.

OGSÅ OGBUKE SPILTE: Lyn hadde to spillere på Nigerias landslag i går. Her er Chiendu Ogbuke (foran) og Mikel (bak) sammen på U19-landslaget i VM.