Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikel for en fotballfest!

John Obi Mikel gikk foran, så kom resten av Lyn-gjengen etter. Da ble det seks i sekken for Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lyn tok sin største seier siden Eik Tønsberg ble slått 7-0 5. september 1999. Da spilte Lyn i første divisjon og var på konkursens rand. Nå er oslolaget vel etablert i Tippeligaen, solgte John Obi Mikel til Manchester United for en rekordsum på fredag og maltrakterte Molde 6-1 i dag.

Forvandlingen Lyn har gått igjennom siden 1999 er enorm, men det har skjedd mye siden Henning Berg tok over klubben for halvannen uke siden også.

- Henning har kommet som en virvelvund inn i gruppa. Alle gutta respekterer 100 prosent det han står for, og er veldig fornøyde, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

I dag spilte Lyn drivende offensiv fotball med stor variasjon - og sin beste kamp på det de fleste i Bastionen kan huske.

Og i hovedrollen: John Obi Mikel.

Vidunderbarnet som debuterte mot Start sist helg, viste i dag fram enda mer av potensialet som fikk Manchester United til å åpne lommeboka på fredag.

Først brystet han ballen med seg inn i feltet og spilte fri Øyvind Leonhardsen for åpent mål. Dermed sto det 1-0 til Lyn. Den andre store Lyn-sjansen i første omgang ble også mål. Denne gangen skapte Mikel alt selv. Nigerianeren spilte vegg med Jo Tessem og klinte ballen helt nede ved stolpen.

Mikel eide den brune, humpete Ullevaal-matta. Styrte spillet og gjorde akkurat som han ville. Før Molde fikk en svært tvilsom redusering på tampen av omgangen. Både Petter Rudi og Tommy Berntsen lå nede med hodeskader da Magnus Kihlberg scoret. I tillegg mente Lyn-spillerne at Mounir Hamoud skulle hatt frispark i siutasjonen før.

GIKK FORAN: John Obi Mikel har ført Lyn opp i 2-0. Resten av Lyn-gutta følger etter. Foto: Scanpix
GIKK FORAN: John Obi Mikel har ført Lyn opp i 2-0. Resten av Lyn-gutta følger etter. Foto: Scanpix Vis mer

NTB melder ifølge VG at Morgan Andersen skjelte ut dommeren i pausen, det avviser Andersen på det sterkeste.

- Vi driver en profesjonell idrett, og når en dommer har en dårlig dag er det lov å si det. Det er jo mye bedre å si at dommeren er dårlig på en dag vi vinner 6-1 enn på en dag vi taper, sier Andersen.

Men etter pause viste Lyn at de er flere klasser bedre enn Molde. De la seg lavere i banen og ventet til Jan Derek Sørensen og Mounir Hamoud kunne få bruke farta si på kontringer. Det fungerte perfekt.

Stakkars Molde forsøkte å skape sjanser, men ble rundlurt og ydmyket av et smart Lyn-lag. Og det toppet seg da Jan Derek Sørensen fikk et svært billig straffespark på tampen av kampen som Jo Tessem kunne sette i mål.

Henning Berg tok dermed sin første seier i Lyn - i sin andre kamp.

I fjorårets kamp mot Molde møtte 1612 tilskuere opp for å støtte Lyn. I dag var tallet godt over 4500.

- Spillerne, klubben og Bastionen fortjener dette. Vi har mer folk på kampen enn budsjettert, interessen rundt Lyn er enorm om dagen, sier Morgan Andersen.

- I forhold til i fjor er dette en helt annen klubb å jobbe i.

HØYT OG LAVT: John Obi Mikel var høyt og lavt - helt til han ble byttet ut på overtid.
FORNØYD: Henning Berg takker Bastionen for støtten i jubelkampen.
Hele Norges coronakart