Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mikel hadde gjeld som en gatehore

Morgan Andersen i retten i formiddag om agentenes rolle.

Morgan Andersen tror John Obi Mikel hadde gjeld til sine agenter, på lik linje med nigerianske gateprostituerte i Oslo. Det forklarte han i Oslo tingrett onsdag.

Den tidligere Lyn-direktøren fortsatte sin forklaring i Oslo tingrett onsdag morgen.

Han er tiltalt for å ha forfalsket spillerkontrakten til nigerianske John Obi Mikel, som senere gikk til den engelske eliteserieklubben Chelsea.

Morgan Andersen sa i retten at han oppfattet et svært alvorlig trusselbilde rundt de nigerianske spillerne i Lyn, blant dem Mikel. Bak truslene sto agentene som hadde hjulpet spillerne «til det gylne Europa», som Andersen beskrev det, og som i ettertid krevde betaling for jobben.
Gjeld til agentene 
-
 Jeg oppfattet at de hadde en gjeld til sine agenter, på samme måte som dokumentarer viser at nigerianske prostituerte i Oslo har når de kommer hit. Hvor stor gjelden er, og hvor lenge den varer, er det agentene som bestemmer, sa Andersen på spørsmål fra sin forsvarer, advokat Cato Schiøtz.

Han beskrev spillet om de nigerianske spillerne som et «vanvittig lurveleven», hvor drapstrusler var en del av virkemidlene.

- Dette gjør at jeg aksepterer og forstår hvorfor Mikel har gjort som han har gjort, Andersen.


- Ble selv drapstruet
Han hevdet han selv var blitt drapstruet.

- Det er trusler jeg har anmeldt til Oslo politidistrikt og som min advokat kjenner til, men Oslo politidistrikt hadde ikke ressurser til å etterforske saken, sa Andersen.

Sentralt i de tidlige fasene av spillet om Mikel står agent Rune Hauge. Han kommer for å fortelle sin versjon som vitne i retten rundt klokka 11. (NTB).

 SPORTSDIREKTØREN OG AGENTEN:  Daværende sportsdirektør i Lyn, Morgan Andersen, og Mikel-agent John Shittu på Lyn-trening i juni 2005. I formiddag kom Morgan Andersen med friske beskrivelser i retten om den unge fotballstjernens avhengighetsforhold til sine agenter. Foto: Frank Karlsen.
SPORTSDIREKTØREN OG AGENTEN: Daværende sportsdirektør i Lyn, Morgan Andersen, og Mikel-agent John Shittu på Lyn-trening i juni 2005. I formiddag kom Morgan Andersen med friske beskrivelser i retten om den unge fotballstjernens avhengighetsforhold til sine agenter. Foto: Frank Karlsen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media