Mikel har begynt å jobbe på treningene

- Lurer på om det fortsetter, sier Mourinho.

(Dagbladet.no): Etter slurvete oppmøte og laber treningsinnsats tidligere i høst, bestemte Chelsea-manager Jose Mourinho seg for å bøtlegge og vrake John Obi Mikel (19).

Det gikk en måned uten at den unge nigerianeren fikk spille a-kamper.

Nylig var Mikel og hans agent John Ola Shittu på kontoret til Mourinho og lovet å passe klokka og å vise bedre holdninger på trening.

- Kommer ikke for seint

Og Mourinho bestemte seg for å gi gutten en ny sjanse.

I helga spilte Mikel sju minutter mot West Ham, og i går spilte han for første gang fra start i Champions League, da Chelsea tapte 1-0 for Werder Bremen i Tyskland.

Etter kampen bekreftet Mourinho at den tidligere Lyn-spilleren har skjerpet seg.

- Han kommer i alle fall ikke for seint nå. Jeg tror han har insett hva han trenger å gjøre, sier manageren til PA.

NY LINJE: John Obi Mikel har gitt Jose Mourinho svar på tiltale. I går ble han belønnet med plass i startelleveren mot Werder Bremen. Foto: EPA/Scanpix
NY LINJE: John Obi Mikel har gitt Jose Mourinho svar på tiltale. I går ble han belønnet med plass i startelleveren mot Werder Bremen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Spent på neste måned

Men portugiseren legger fortsatt press på sin unge elev.

- Det jeg tviler på, er om han innser det samme neste måned eller i resten av karrieren sin. Det lurer jeg på. Jeg må vente å se. Men i øyeblikket har reaksjonen hans vært positiv, sier Mourinho.

I tillegg til at Mikel har lært å passe tiden, har Mourinho også sett en bedre innsats på øktene.

- Han trener godt og hardt. Han går ikke på banen. Noen spillere trener, andre går rundt på banen.

- Vil hjelpe ham

Jose Mourinho besvarer Mikels fornyede innsats med skryt. Han roser unggutten for innhoppet mot West Ham, og sier erfaringen mot Werder Bremen var nyttig for ham.

- Jeg tror han beveger seg i riktig retning. Nå må han fortsette å gjøre det, for når han gjør det, vil jeg hjelpe ham. Jeg vil hjelpe ham med karrieren hans, for han har et stort potensial. Men nå må vi vente litt og se om det er en permanent endring, eller bare en endring fordi ham ble straffet.

Mikel har begynt å jobbe på treningene

Mourinho mener spillere trenger å kjenne det på kroppen om de ikke anstrenger seg, presterer eller oppfører seg som profesjonelle idrettsutøvere bør.

- Den beste måten for dem å kjenne det på, er å sitte på benken, på tribunen eller hjemme, sier han.

Liker å tape mot barna

Chelsea kunne sikret gruppeseieren med ett poeng i Tyskland i går, men må nå vinne hjemmekampen mot Levski Sofia for å være sikret å vinne gruppa.

Avansementet er likevel klart, men Mourinho måtte minne om hvem han egentlig er da Sky Sports våget å spørre om han var fornøyd tross alt.

- Jeg har akkurat tapt en fotballkamp, og det jeg sa i går var sant: Jeg liker å tape mot barna mine, ikke å tape mot virkelige motstandere.

• Søndag møtes Chelsea og Manchester United til toppoppgjør i Premier League.

VIL HJELPE: Jose Mourinho vil gjerne hjelpe John Obi Mikel videre i karrieren. Men da kan han ikke på treningsfeltet.