Mikel i sorg da «far Mourinho» fikk fyken

- Håper han kommer til Moskva.

LONDON (Dagbladet.no): Det sendte sjokkbølger over hele fotball-Europa da kontroversielle José Mourinho måtte ta Chelsea-hatten sin og gå etter 1-1 mot Rosenborg i september 2007.

Han var elsket av sine egne, og han var en breial og enormt suksessrik trener alle andre elsket å hate. Den tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel tok det svært tungt at den eksentriske portugiseren måtte forlate Chelsea-skuta.

- Det var en vanskelig tid for alle i klubben, inkludert meg. Vi måtte bare være profesjonelle og jobbe hardt videre, sier Mikel om mannen som hentet ham til klubben etter en overgangssaga som til slutt felte Morgan Andersen i retten.

- Hadde enorm respekt for ham

Mikel legger ikke skjul på at han gjerne skulle fortsatt med \'the special one\' som sin fotball- mentor.

- Han pleide å si til meg at han var min far og jeg hadde enorm respekt for ham. Du vet, noen ganger blir ikke alt som du ønsker her i livet. Forhåpentligvis klarer jeg å fortsette og kanskje vi en gang jobber sammen igjen, sier Mikel.

Dagbladet.no traff ham på den åpne pressedagen på Chelseas treningsfelt i forkant av Champions Leauge-finalen.

Jose Mourinho vant den engelske ligaen på to av tre forsøk, men greide aldri å vinne trofeet klubbeier Roman Abramovistj sikler aller mest på: UEFA Champions League. Tirsdag kan Chelsea endelig vinne Europas gjeveste turnering - med israeleren Avram Grant ved roret.- Avram kom inn og har gjort det veldig godt. Han er en god mann med et stort hjerte. Forskjellig fra Jose, men når alt kommer til alt er han en bra mann. Vi støtter han, sier Mikel.

GOD KJEMI: John Obi Mikel (nr. to fra høyre) ler seg skakk mens manager José Mourinho (nr. to fra venstre) holder en pressekonferanse. Det er ikke nigerianeren den eneste som har gjort. Foto: BRANIMIR KVARTUC/AP/SCANPIX
GOD KJEMI: John Obi Mikel (nr. to fra høyre) ler seg skakk mens manager José Mourinho (nr. to fra venstre) holder en pressekonferanse. Det er ikke nigerianeren den eneste som har gjort. Foto: BRANIMIR KVARTUC/AP/SCANPIX Vis mer

- Ikke mye nytt med Avram

Nigerianeren synes ikke Chelsea spiller så forskjellig fra tiden da Mourinho var i klubben.

- Det er ikke så mye som har endret seg med Avram, men han har tilført et par nye ting. Vi har aldri vært i finalen før, men nå er vi der. Nå må vi bare vente og være sikre på at vi kommer til å vinne, sier Mikel.

Og på spørsmål om han håper farsfiguren Mourinho dukker opp på tribunen in Moskva, er svaret klart:

- Dersom han har billett, hvorfor ikke?

Mikel i sorg da «far Mourinho» fikk fyken