Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikel-overgangen kan strande

- Blir i Lyn hvis han ikke får arbeidstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) John Obi Mikel har vært et hett navn etter at det ble klart at han skal spille for Manchester United etter sesongslutt i Tippeligaen. Såpass stort har trykket vært at Henning Berg bestemte seg for å skjerme 18-åringen.

Nigerianeren har også vært mye omtalt i England de siste dagene, etter at Chelsea skal ha kastet seg på banen.

Seriemesterne mener de har retten på Mikel, og truer med å forfølge saken rettslig.

Lyn tilbakeviser en slik avtale, og ledere i United og Chelsea kommer trolig til å snakke sammen i forbindelse med kveldens kamp mellom de to klubbene.

I dag avslørte også Aftenposten at Mikel har blitt truet etter United-salget.

Kobles til Sporting

Avisa London Evening Standard skriver nå at det ikke er sikkert Mikel blir så lenge i United etter overgangen fra Lyn.

Siden han bare har én landskamp - og dermed ikke har spilt 75 prosent av kampene til Nigeria de to siste sesongene - kan han få problemer med å få arbeidstillatelse i England.

KONTROVERSIELL OVERGANG: Lyn sier de har gjort alt riktig, men det har likevel blitt bråk etter salget av John Obi Mikel til Manchester United. Foto: HANS ARNE VEDLOG
KONTROVERSIELL OVERGANG: Lyn sier de har gjort alt riktig, men det har likevel blitt bråk etter salget av John Obi Mikel til Manchester United. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Ifølge avisa kan det hende han må dra til Sporting Lisboa (en klubb United har et utvekslingsamarbeid med) i påvente av en løsning. Avisa skriver at Mikel kanskje må være der i to år.

Tror han får tillatelse

- Dette er umulig. Dersom han ikke får arbeidstillatelse blir han i Lyn, sier klubbdirektør Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Han sier at Lyn ikke jobber noe med dette, og at det er United som søker om arbeidstillatelsen.

Selv om han ikke har nok landskamper, satser United på å få han gjennom som et «spesielt talent».

- Jeg tror ikke han vil få noen problemer med å bli klassifisert som det, sier Andersen.Dagbladet.no har vært i kontakt med Det engelske fotballforbundet, men de vil ikke uttale seg om en enkeltsak. De henviser til engelske immigrasjonsmyndigheter, som har det avgjørende ordet i saken.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med myndighetene, men amerikanske Tim Howard fikk innvilget arbeidstillatelse i England da han kom til United - selv om han ikke oppfyllte kravet om antall landskamper.

Sammenliknes med Cantona

London Evening Standard sammenlikner unggutten med United-legenden Eric Cantona.

- Han er den neste stjernen fra Nigeria. Like god som Cantona, sier Colin Udoh, redaktør i bladet Kick Off Nigeria.

I fjor sommer trente Mikel og tre andre nigerianere med Chelsea, og de bodde da hos Celestine Babayaro. Etter å ha sett ham på treningene, beskriver han Mikel som et «vidunderbarn».

IKKE NOK LANDSKAMPER: Lyn-direktør Morgan Andersen mener likevel Mikel kommer til å få arbeidstillatelse som special talent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!