Mikel rev i kaka

John Obi Mikel (18, i dag) er endelig gammel nok til å spille for Lyn.

ULLEVAAL(Dagbladet): Stortalentet har blitt holdt på sidelinja fordi han ikke fikk dispensasjon fra Fotballforbundet til å spille i Tippeligaen før han fylte 18 år.

Men nå er han gammel nok, og dermed er det duket for debut mot Start på Ullevaal til helga.

Ryktebørsen

-  Det har vært veldig vanskelig å sitte og se på de to første kampene, nå skal det bli deilig å slippe til, smiler Mikel bredt, og får servert en stor skje marsipankake av kaptein Tommy Berntsen.

-  Veldig godt, smiler han bredt til lattermilde lagkamerater.

I lang tid har ryktebørsen fortalt om det vanvittige talentet til den unge nigerianeren. Søndag kan man endelig få se hva det snakkes om.

-  Folk får bare møte opp og se, gliser den unge nigerianeren.

Men selv synes han ikke at han er så spesiell som spiller.

-  Jeg er ikke forskjellig fra de andre spillerne. Jeg er ikke spesiell, hevder han hardnakket.

Det er ikke trener Hans Knutsen enig i.

-  Han har veldig mange forutsetninger for å nå langt. Han er allerede en fotballatlet, smidig, har koordinasjon, styrke og spenst. Ikke minst har han et svært godt teknisk repertoar, og til å være så ung har han et veldig klokt fotballhode. Han har en utrolig teft til å se de gode løsningene, forklarer Knutsen.

Stort press

Han bekrefter langt på vei at Mikel spiller fra start søndag, og unggutten selv innrømmer at han føler presset av den enorme fokuseringen som har vært på han i det siste.

-  Presset er stort nå, og det påvirker meg helt klart. Men jeg må bare prøve å holde meg rolig, og konsentrere meg om å spille slik jeg vil, sier Mikel alvorlig.

Lyns kaptein, Tommy Berntsen, er litt bekymret for det store fokuset på det unge talentet.

-  Han har et stort potensial, får bare håpe at ikke presset tynger han for mye og at han klarer å få det ut. At han ikke føler at han må trylle hver gang han får ballen, sier Lyn-kapteinen.

Bra selvtillit

Trener Hans Knutsen tror Mikel vil klare seg fint.

-  Det gjenstår å se hvordan han takler det, men han har bra selvtillit så jeg tror han vil mestre det fint. Som lag har vi fått et par nesestyvere nå i starten, og alle i Lyn vil ut å revansjere de to siste kampene søndag. Vi har alle noe å bevise, ikke bare Mikel. Han kan ikke snu laget alene, det er noe hele gruppen må gjøre sammen, påpeker Knutsen.

Bursdagsfesten tar Mikel hjemme i kveld med venner og lagkamerater i Lyn, men noen spesielle ønsker for dagen har han ikke.

-  Ikke i gaver. Men det største ønsket må jo være en scoring på søndag, det skal jeg be for, smiler Mikel.

MAT FOR MONS: Kaptein Tommy Berntsen mater bursdagsbarnet John Obi Mikel (18 i dag). Fra venstre: Ali Al-Habsi, Tommy Berntsen, John Obi Mikel, Chinedu Obasi Ogbuke og Jo Tessem.