Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mikel skal spille for oss

Nigeria-trener rister på hodet av truslene fra Lyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det siste døgnet har Lyn sendt faks til John Obi Mikel via hans advokat i Russells Solicitors i London. Det siste brevet ble sendt i går kveld:

«Slik situasjonen er nå, ser vi det ikke som naturlig at Mr. Mikel får tillatelse til å spille i mesterskapet. Beslutningen kan revurderes dersom han kommer til Oslo og slutter seg til Lyn ved første anledning,» skrev klubben.

- Mikel kommer hit

John Obi Mikel er ikke den eneste nigerianeren som har stukket fra Lyn den siste tida. På onsdag møtte ikke Chinedu Obasi Ogbuke (18) og Ezekiel Bala (18) opp på trening, og i natt kom de til Nederland sammen med resten av U20-landslaget.

Den nigerianske landslagsledelsen forventer også at Mikel slutter seg til troppen, som lader opp til mesterskapet i juni.

- Trener Samson Siasia snakket med Mikel tidligere i dag. Jeg vet ikke hva de snakket om, men Mikel skal komme hit, sier assistenttrener Monday Odigie til Dagbladet.no.

Ikke snakket med Lyn

Han fnyser av Lyns trusler om å nekte spillerne deltagelse i U20-VM.

PÅ BANEN IGJEN? Det er lenge siden John Obi Mikel spilte fotball. Ledelsen til Nigeria U20 sier at han kommer til Nederland. Foto: ROBERT S. EIK
PÅ BANEN IGJEN? Det er lenge siden John Obi Mikel spilte fotball. Ledelsen til Nigeria U20 sier at han kommer til Nederland. Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

- Det kan de ikke gjøre. De kan ikke nekte dem å spille for landslaget i en FIFA-turnering, sier Monday.

Verken han eller noen av de andre i trenerteamet har vært i kontakt med Lyn-ledelsen. De mener spillerne får stå for kontakten med klubben sin, og vil ikke legge seg opp i det.

Tar ikke direktekontakt med spillerne

Lyn-direktør Morgan Andersen sier at de nå bare forholder seg til offisielle personer, og derfor ikke har snakket med spillerne som er involvert i saken.

- Vi har blitt beskyldt for så mye mye forskjellige at vi legger stor vekt på å holde oss på matta, sier Andersen til Dagbladet.no.

Han forteller at Lyn har forklart situasjonen, slik klubben ser den, overfor det nigerianske fotballforbundet, NFF og FIFA.

- Vi bruker de overordnede instansene vi kan. Vi regner med at NFF og FIFA ser alvorlig på at de bare reiser fra jobben sin. Hvis de mener at klubbene skal overholde kontraktene må dette også gjelde den andre veien, mener Andersen. 

DRO PÅ LANDSLAGSSAMLING: Chinedu Ogbuke og Ezekiel Bala dukket ikke opp på Lyn-treningen på onsdag. I dag trente de med Nigerias U20-landslag i Nederland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!