Mikel skrev brev til Vogts og ble tatt i nåde

Med på landslaget igjen.

(Dagbladet.no): John Obi Mikel har de siste månedene vært utestengt fra det nigerianske landslaget, blant annet fordi han ikke møtte til en treningsleir i slutten av mai.

Nå er Chelsea-spilleren imidlertid tilbake på landslaget og han er med i troppen som skal møte Makedonia 22. august.

Dette skjer etter at han har unnskyldt oppførselen sin overfor landslagssjef Berti Vogts.

- Mikel har sendt oss et brev hvor han sier unnskyld og treneren må ha godtatt denne siden han nå er kalt inn, sier en talsmann i fotballforbundet (NFA) ifølge The Guardian.

Tidligere denne uka gikk den nigerianske fotballpresidenten ut og sa at han ønsket Mikel tilbake på laget. Ibrahim Galadima mener det er formildende at Mikel har gjennomgått mye i forbindelse med overgangen fra Lyn til engelsk fotball.

- Jeg synes NFA ikke lenger skal hamre løs på guttungen, spesielt fordi han har vist anger. Det er ikke bra at gutten ikke respekterer kampene våre, jeg støtter ikke slikt. Men NFA må også ta hensyn til omstendighetene hans, rundt overgangen fra Norge til England og problemene han fikk da han kom til Chelsea, sier Galadima.

John Obi Mikel startet i Community Shield-kampen mot Manchester United rett før seriestart og har kommet inn i de to Premier League-kampene.

Også Lyn-spiller Paul Obiefule - som har spilt de to siste kampene i Tippeligaen - er med i troppen.

PÅ LANDSLAGET IGJEN: John Obi Mikel har bedt om unnskyldning og er tatt ut på landslaget til Nigeria igjen. Foto: AFP
PÅ LANDSLAGET IGJEN: John Obi Mikel har bedt om unnskyldning og er tatt ut på landslaget til Nigeria igjen. Foto: AFP Vis mer