Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikel stevnet Lyn for retten

- Jeg signerte ikke kontrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) John Obi Mikel og hans advokater hevder at stortalentet og agent John Shittu ikke skrev under på en proffkontrakt med Lyn 22. april i år. De mener at signaturen til Mikel er kopiert fra en annen kontrakt.

I dag stevnet Mikels advokater klubben for Oslo tingrett.

- Jeg kan bekrefte at vi representerer John Obi Mikel og at det er tatt ut en stevning mot Lyn, sier advokat Helge Morten Svarva til TV 2.

Skrifteksperter

John Obi Mikel var ikke veldig snakkesalig da han møtte tv-kanalen tidligere i dag, men han svarte kontant nei da han ble spurt om han skrev under på den aktuelle kontrakten.

En annen Mikel-advokat, Steven Tregear, sier at en skriftekspert de har vært i kontakt med slår fast at signaturen er falsk.

Lyn-direktør Morgan Andersen tilbakeviser dette på det sterkeste.

- Dette er en grov påstand og blank løgn. Vi skal svare på dette med å hyre inn ekstern skriftekspertise, sa Andersen til Dagbladet i går kveld.

NY VENDING: John Obi Mikel-saken tok en ny vending i går, da det ble kjent at Mikel-advokatene anklager Lyn for forfalskning. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
NY VENDING: John Obi Mikel-saken tok en ny vending i går, da det ble kjent at Mikel-advokatene anklager Lyn for forfalskning. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

Vil annullere avtalen

Årsaken til at Mikel-advokatene nå trekker fram dette, er fordi de forsøker å få avtalen med Manchester United annullert.

De hevder at proffkontrakten med Lyn er forfalsket, og at avtalen med United derfor er ugyldig. Dermed kan, slik Mikel-advokatene ser det, nigerianeren spiller for den klubben han selv vil.

Proffkontrakten skal ha blitt undertegnet på 18-årsdagen til Mikel, og først da ble han spilleklar for Lyn. Og samtidig kunne Lyn inngå en gullkantet avtale med United. Det skjedde en snau uke etterpå.

Faks-spor

Lyns proffkontrakt med Mikel av dato 22. april ble først avvist av NFF, fordi den så ut til å være tuklet med. Det forklarer Morgan slik:

- Det var en administrativ glipp fra vår side. Det var avtale mellom oss og faren til Mikel som først ble sendt til NFF, og den så slik ut på grunn av faksing fram og tilbake til Nigeria.

25. mai ba NFF om å få originalkontrakten mellom partene. Den fikk de 30. mai. Det er avtalen av 22. april, som er skrevet under av Morgan Andersen, John Obi Mikel og John Shittu.

Det er avtalen som er godkjent av både NFF og FIFA, men som Shittu & Co. nå hevder er falsk.

VIL IKKE TIL UNITED: I slutten av april ble Mikel lansert som ny United-spiller. Etter dette har det nesten bare vært bråk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!