- Mikel til Chelsea i januar

Mikel-manager er sikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Lyn og John Obi Mikels advokater skal fortsatt være i forhandlinger, men i Mikel-leiren er det ingen tvil om hva som blir utfallet av saken rundt 18-åringen.

Mikel blir Chelsea-spiller, seinest i januar.

Det sier Joseph Dosu, Mikels manager i Nigeria, til Lagos-avisa Daily Independent.

- Selv om jeg ikke helt sikkert kan si at Mikel går til Chelsea i slutten av måneden, så er jeg helt sikker på at han går til en klubb i januar, sier Dosu.

Og da mener han ikke hvilken som helst klubb, men de engelske ligamestrene.

- Jeg må legge til at Lyn er ute, og det samme gjelder Manchester United fordi Obi ikke har noen kontrakt med dem, sier Mikel-rådgiveren.

Chelsea hentet Mikel i Nigeria?

Dosu er tidligere nigeriansk landslagsspiller, og skal være mannen som betalte omlag 2300 kroner til Mikels familie på vegne av Chelsea i fjor.

<b>MANCHESTER UNITED ER UTE:</b> Manager Joseph Dosu mener United kan glemme John Obi Mikel, selv om han skrev under en kontrakt med storlaget 29. april i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog
MANCHESTER UNITED ER UTE: Manager Joseph Dosu mener United kan glemme John Obi Mikel, selv om han skrev under en kontrakt med storlaget 29. april i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

I intervjuet med den nigerianske avisa forteller Dosu at det var nettopp Chelsea som sørget for at Mikel flyttet til Europa og Norge.

Han hevder londonklubben oppdaget talentet på U-VM i Finland og betalte for skolegangen i Norge. Slik sett mener han at Mikel har vært Chelsea-spiller hele tida.

Uansett om Lyn sitter på en avtale.

- Chelsea tok ham til Norge, så jeg er overrasket over at Lyn snakker om en kontrakt med Mikel, sier Dosu.

Mikel befinner seg trolig i London, sammen med agent John Shittu. Mye tyder også på at Lyn-ledelsen er i den britiske hovedstaden for å sluttføre forhandlinger med 18-åringens representanter.

Mikel stresser ikke

Som Dagbladet skrev lørdag skal det være skissert opp en avtale der Lyn frigir Mikels spillerlisens og trekker saken i Fifa. Som motytelse dropper Mikel anmeldelsen av osloklubben, og Lyn mottar penger fra Chelsea - som igjen deles med Manchester United.

Dosu mener tenåringen ikke lar seg stresse av oppstyret rundt seg og to av Europas største klubber.

- Det er ikke noe problem. Obi er rolig og lar seg ikke påvirke av situasjonen og de negative kommentarene mot seg. Sesongen er over i store deler av Europa er over nå, og han vet at han i januar spiller klubbfotball igjen. Han er ikke bekymret, sier Dosu.

Verken direktør Morgan Andersen, Lyn-styreleder Sveinung Lunde eller Lyn-advokat Erik Nadheim svarte på Dagbladet.nos henvendelser i formiddag.

NEST BEST I VM: Mikel tok sølvballen i U19-VM, bare Barcelona og Argentianas supertalent Lionel Messi ble rangert høyere under sluttspillet i sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer