Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Mikel til Kina, tar farvel med emosjonelt avskjedsbrev

Forlater Chelsea.

ØSTOVER: John Obi Mikel er klar for kinesisk fotball. Foto: NTB Scanpix
ØSTOVER: John Obi Mikel er klar for kinesisk fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer

John Obi Mikel er den siste i rekken av europeiske fotballprofiler som går til den nyrike kinesiske superligaen.

Torsdag ble den 29 år gamle Chelsea-spilleren klar for kinesiske Tianjin TEDA. På sosiale medier er det publisert et bilde der Mikel poserer med drakten til sin nye klubb, og fredag formiddag sendte hovedpersonen ut et avskjedsbrev til Chelsea-fansen.

- Å spille i Premier League, verdens beste liga, er enhver proffspillers store ambisjon. Men å spille for Chelsea, være en del av Chelsea-familien og å jobbe med noen av de beste spillerne og managerne i verden har vært en stor ære, skriver Mikel.

Ifølge storavisen Daily Mail skal Mikel ha sikret seg en ukelønn på 140.000 pund, tilsvarende rundt halvannen million kroner, i Kina. Det gir en årslønn på opp mot 80 millioner kroner.

Mikel skal ha gjennomgått den medisinske testen torsdag og blir dermed dem andre spilleren som forlater Chelsea til fordel for kinesisk fotball i dette overgangsvinduet. Nylig fikk den brasilianske midtbanespilleren Oscar samme vei.

En rekke klubber skal ha vist interesse for den nigerianske midtbanespilleren den siste tiden, blant dem Valencia, Marseille og italienske Inter. Til sjuende og sist falt likevel valget på Tianjin TEDA.

John Obi Mikel har spilt for Chelsea de 11 siste sesongene etter den kontroversielle overgangen fra norsk fotball.

Kinesiske klubber legger i disse dager kolossale overgangssummer og lønninger på bordet for å lokke store stjerner til landets superliga.

Nylig gikk den argentinske veteranen Carlos Tevez til Shanghai Shenhua. Klubben skal ha betalt rundt 100 millioner kroner for den tidligere Manchester United- og Manchester City-spilleren, og Tevez hever angivelig en årslønn på snaue 350 millioner kroner. Det gjør ham til verdens best betalte fotballspiller.

Tidligere Chelsea-spiller Oscar, som skal spille for Shanghai SIPG, skal til sammenligning tjene rundt 215 millioner kroner årlig. Det plasserer ham foran både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på fotballens lønnsliste.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling