Mikel til Paris mandag

- Hvis ikke Mikel kommer, da kan han glemme VM. Mandag er aller siste frist, sier landslagstreneren.

TERBORG (Dagbladet.no): Lyn-spilleren er ikke bare involvert i en innviklet overgangsstrid mellom Lyn-Manchester United-Chelsea og diverse agenter og advokater. Nå er Nigerias U-20 landslagstrener Samson Siasia så møkk lei av alt bråket rundt gutten at han hevder «Mikel-saken» går ham på nervene.

Siasia har nå ventet i to dager på at John Obi Mikel skal slutte seg til U-20 landslagets VM-forberedelser her i nederlandske Terborg - men har fortsatt ikke sett snurten av gutten.

- Jeg ble lovet av Obi Mikels agent John Shittu at spilleren skulle komme hit fredag - og aller seinest lørdag formiddag, sier han.

Misfornøyd

Dagbladet sto ved siden av Siasia da han snakket med Mikel-agenten på telefon ved 11.30 tiden i formiddag. Da fikk han beskjeden om at hovedpersonen tidligst kan møte VM-troppen i Paris mandag.

Da fyret Siasia seg fryktelig opp.

- Shittu, Shittu! I går lovet du meg at Mikel skulle komme hit. Han må komme hit om han skal være aktuell for VM-sluttspillet. Shittu, du må hjelpe meg, vi prøver å forberede oss til VM her, sa landslagssjefen oppgitt til John Shittu.

Han var tydelig misfornøyd med opplysningen om at Mikel nå tidligst kunne møte landslaget i Paris mandag. Shittu skal reise sammen med gutten til Frankrike.

Papirarbeid

- Shittu fortalte meg at det fortsatt var en del papirer som måtte underskrives før Mikel kunne reise. Det var noe med advokater, Manchester United, Chelsea og Lyn. Men jeg bryr meg ikke om overgangen. Jeg vil bare at gutten skal spille VM, sier Siasia.

- Er det ok at Mikel slutter seg til landslaget mandag?

- Ja, akkurat nå har jeg ikke noe valg. Men om Mikel ikke kommer, da kan han glemme VM. Mandag er aller siste frist. Mikel er bare en av spillerne i troppen. Jeg har mange å ta hensyn til, og de som er her, nå spiller bra, sier Siasia.

Nigerias U-20 lag slo Feyenoord 2-0 i går kveld og PSV 2-1 klokka 10 i dag. Klokka 15 møter de Boca Juniors. I morgen venter trolig semifinale og enten gull- eller bronsefinale.

- Mentalt kjørt

U-20 landslaget skal spille fem kamper i løpet av tre dager her i Terborg. Etter helga har landslaget ifølge Samson Siasia tre eller fire treningskamper igjen før VM-åpningen mot Brasil i Nederland 12. juni.

- Mikel må spille disse kampene om han vil til VM. Jeg har ikke sett ham på landslaget på over ett år, og vet ikke i hva slags form han er i nå. Mentalt er han sikkert helt kjørt av alt dette bråket. Han kan ikke bare dukke opp og hoppe rett inn på VM-laget. Slik er det ikke, sier landslagstreneren.

<B>John Obi Mikel</B>