- Mikel var hysterisk

Ville ikke reise til London.

Debatt: Hvor ender Obi Mikel?

(Dagbladet.no): John Obi Mikel er reist til London, sammen med agent John Shittu.

I Oslo sitter Lyn-direktør Morgan Andersen, og er usikker på hva som skjer.  18-åringen skulle trent på Kringsjå i dag. I stedet er han søkk borte.

- Klart vi er bekymret for guttungen. Dette er alvorlig, sier Andersen til Dagbladet.no.

Hysterisk i hjemmet

Spesielt fordi han har fått en urovekkende historie fra de andre nigerianerne i Lyn, som bor sammen med Mikel. De forteller at stortalentet nærmest ble tvunget til å reise i dag tidlig.

- Mikel var hysterisk, sier Andersen til Dagbladet.no.

Nigerianeren ble observert på Gardermoen grytidlig, og Andersen mener reisen langt fra var planlagt. I kveld er få i tvil om at Mikel er i London for å møte Chelsea.

TVUNGET TIL LONDON? John Obi Mikel og agent Shittu på cupkamp i går kveld. I dag har duoen reist til London og Chelsea, på tross av at spilleren allerede har skrevet under for Manchester U. Foto: DIGITALSPORT
TVUNGET TIL LONDON? John Obi Mikel og agent Shittu på cupkamp i går kveld. I dag har duoen reist til London og Chelsea, på tross av at spilleren allerede har skrevet under for Manchester U. Foto: DIGITALSPORT Vis mer

Ut i fra det de sier hadde han ikke lyst til å reise, sier Lyn-direktøren.

For to uker siden skrev 18-åringen under for Manchester United. Siden har flere agenter kommet på banen, og Lyn er ikke i tvil om hvorfor.

- Vi så ikke noe til Shittu eller noen andre agenter før det ble snakke om penger. De prøver å få penger ut av oss, sier Lyn-sjefen.

Pappa Obi holder med Chelsea

Hjemme i Nigeria sitter faren til Obi Mikel, Michael Obi. Han skrev under samtidig med sønnen, da kontrakten med Lyn ble inngått i fjor.

Nå sier Mikel-pappa til et nigeriansk nettmagasin at sønnen blir beskyttet av Shittu.

Fordi det ikke er trygt for Obi Mikel i Oslo.

- Jeg tror alle skjønner at det ikke er sånn, sier Andersen som også har registrert at Lyn-spilleren også siteres hos London Evening Standard.

Der sier Obi Mikel at han ikke lenger vil spille for United, men for Chelsea.

- Det er rart at han rømmer Norge for å si det. Alt er snudd opp ned i løpet av 48 timer, sier Lyn-direktøren.

Pappaen til Obi Mikel forteller også at han synes Chelsea fortjener sønnen, fordi de har lagt penger i ham.

- Det er flott at det kommer fram, for da har Chelsea gjort noe ulovlig. Vi har fulgt regelverket, sier Andersen.

United anmelder?

I ettermiddag var Lyn i møte med Norges Fotballforbund. Der la osloklubben fram dokumentasjon på hva de har foretatt seg rundt 18-åringen.

- Vi har hatt en positiv prat med NFF. Vi viste dem at vi har opptrådd på en ordentlig måte, sier Andersen.

Hva som skjer med Obi Mikel i London er usikkert. Men Manchester United har lovet Lyn at de skal følge opp saken i Storbritannia. Kanskje med en anmeldelse av agent Shittu, for bortføring av tenåringen.

- Det kan godt hende, Manchester United jobber i hvert fall med saken, sier Lyn-direktøren.

Manchester Uniteds hjemmeside bekrefter i ettermiddag klubben at de følger nøye med. Opprinnelig var manager sir Alex Ferguson ventet til Norge i dag.

- Vi er fortsatt trygge på at vi har en avtale med Lyn Oslo og spilleren, vi har kontrakt med begge, sier kommunikasjonsdirektør Phil Townsend.

UTRYGG I OSLO? Ja, sier Obi Mikels pappa, Michael Obi.