- Mikel vil til Manchester United

Agent på banen igjen.

(Dagbladet.no): Daniel Fletcher er foreløpig mest kjent som den britiske agenten som avtalefestet et krav på 30 prosent av lønna til Lyn-spiller John Obi Mikel.

Nå er han på banen i overgangsfarsen rundt 18-åringen, med klager til både det engelske fotballforbundet og Premier League, skriver den seriøse avisa The Guardian.

Mikel tvunget?

Fletcher støtter Manchester Uniteds krav om en etterforskning. Han mener også at Mikel ikke vil til Chelsea - selv om Lyn-spilleren gjentatte ganger har sagt nettopp det i London.

- Ut i fra det jeg vet har spilleren fortsatt et sterkt ønske om å gå til Manchester United. Det virker klart at han blir presset og overtalt til å handle mot sine egne ønsker, sier Fletcher til den britiske avisa.

Fletcher oppsagt i april

Fletcher hevder han har kontaktet Chelsea og agentfirmaet SEM, ved Jerome Anderson og John Shittu. Ingen vil svare, og Fletcher mener det betyr at de ikke respekterer Fifas regelverk for agenter.

Men problemet for Fletcher er hans egen kontrakt med Mikel. For da Dagbladet.no kontaktet Lyn i formiddag satt styreleder Sveinung Lunde med agentens oppsigelse foran seg.

GLEDET SEG: Fryd og gammen da John Obi Mikel ble presentert som Manchester United-spiller hos Lyn. Siden har talentet stukket av til London med en agent. Foto: HANS ARNE VEDLOG
GLEDET SEG: Fryd og gammen da John Obi Mikel ble presentert som Manchester United-spiller hos Lyn. Siden har talentet stukket av til London med en agent. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- John Obi sa opp avtalene med både SEM og Fletcher 29. april. Da var han myndig og kunne avslutte avtalene faren hadde inngått for ham, sier Lunde til Dagbladet.no.

Gyldig spillerkontrakt med Lyn

Derfor stusser osloklubben på at Fletcher påberoper seg et krav i forhold til nigerianerens vaklende overgang til Manchester United.

- Men dette er forsåvidt interessant, sier Lunde.

I dag jobber Lyn med en juridisk redegjørelse til Norges Fotballforbund. Førsteprioriteten er å få 18-årige Mikel hjem til Oslo.

Da vil Lyn-ledelsen også vurdere en dialog med Shittu og SEM, som trolig fortsatt har hånd om Mikel i London.

- Først må vi få John Obi hjem. Alle er enige om at han har en gyldig spillerkontrakt med oss, sier Lunde.