Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikels far kidnappet for andre gang

Faren til tidligere Lyn- og Chelsea-spiller John Obi Mikel er igjen en fri mann, opplyser nigeriansk politi. Han ble i forrige uke tatt til fange av kidnappere.

FAREN LØSLATT: John Obi Mikels far er en fri mann etter at han ble tatt til fange av kidnappere. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock
FAREN LØSLATT: John Obi Mikels far er en fri mann etter at han ble tatt til fange av kidnappere. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

- Michael Obi, faren til Nigerias kaptein, har fått tilbake sin frihet, sier talsperson Ebere Amaraizu for politiet i byen Enugu i sørøstlige Nigeria.

Obi ble truet med en pistol da han ble kidnappet sist torsdag. Ifølge politiet ble han ikke skadd mens han var i fangenskap, men han ble tvunget til å gå barføtt i rundt fem kilometer i kraftig regnvær.

Det blir opplyst at Mikel betalte 10 millioner naira (225.000 kroner) i løsepenger for å få sin far fri.

Ikke første gang

Politiet har ikke pågrepet noen i saken, men de skal være på sporet av kidnapperne.

Det er ikke første gang Mikels far har vært kidnappet. I 2011 ble han tatt i sentrum av byen Jos.

Kidnapping av prominente personer og deres familiemedlemmer er vanlig i sørlige Nigeria. Som regel blir de løslatt uskadd etter at løsepenger er betalt.

VM-kaptein

John Obi Mikel var i Lyn i norsk fotball mellom 2004 og 2006. Etter mye støy meldte han deretter overgang til Chelsea, der han ble fram til i fjor sommer. Det siste året har 31-åringen spilt i Kina.

Han var kaptein for Nigeria under fotball-VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media