Mikelsk magi

Lyn og John Obi Mikel har slått Rosenborg for første gang siden 1968.

(Dagbladet.no): Fem minutter før slutt ledet Rosenborg 2-1 og Thorstein Helstad ble intervjuet på innbytterbenken av TV2.

- Det er deilig at vi har litt tur, sa en storfornøyd Helstad.

Han skulle bare ha visst hva som ventet.

For ingen av lagene hadde tur i dagens kamp. Lyn var bedre og vant fortjent 3-2 etter å ha snudd kampen på de siste fem minuttene.

Men det så lenge ut til at Rosenborg skulle stikke av med alle poengene. Mikael Dorsin førte trønderlaget opp i ledelsen med et kanonskudd like før pause, men etter en jevn førsteomgang, var det Lyn som eide kampen i andre.

- Førsteomgangen var det dårligste vi har gjort i min tid i klubben, men vi reiste oss i andre omgang, sier Lyn-trener Henning Berg til TV2.

Oslolaget spilte ut Rosenborg på Ullevaal og midtbanen til Norges mestvinnende fotballag så ut som en sammenrasket gjeng med kompiser på løkketur i hovedstaden.

Og best av de gode på Lyn: John Obi Mikel. Ikke fordi han gjorde alt riktig, men fordi han har evner ingen av de andre utpå den humpete Ullevaal-matta er i nærheten av.

UTLIKNING: Jan Derek Sørensen nikker inn utlikningen til 1-1. Lyn lå under to ganger i kampen, men kom tilbake og vant 3-2. Foto: ROBERT S. EIK
UTLIKNING: Jan Derek Sørensen nikker inn utlikningen til 1-1. Lyn lå under to ganger i kampen, men kom tilbake og vant 3-2. Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

Utlikningsmålet til Lyn like etter pause er betegnende. Han dribler av tre-fire mann, slår ut til venstre i feltet og innlegget blir stanget inn av Jan Derek Sørensen på bakre stolpe. RBK-forsvaret utspilt og satt i total ubalanse av en 18 år gammel dribleglad gutt.

Men så kom tabben.

Ali Al-Habsi skulle spille en enkel ball ut, men ga den i stedet til Frode Johnsen, som scoret sitt første tippeligamål i år med en lekker lobb.

- Det er sånt som ikke skal skje. Men jeg sa til Ali etterpå at så lenge vi vinner er det greit, sa en strålende Berg etter seieren.

For Lyn ville mest og kom tilbake og gjorde tabben til en parantes.

Nok en gang var det John Obi Mikel som gjorde godsakene som førte til Lyn-utlikning.

Vidunderbarnet gjentok bedriften fra det første målet, men denne gangen gjorde han enda mer selv. Mikel driblet av hele RBK-forsvaret og slo et innlegg mens et par RBK-forsvarere fungerte som ryggsekk. Og legget landa på panna til innbytter Keijo Huusko som kunne nikke inn sitt første mål i Lyn-drakta.

Og så kom vinnermålet, ett minutt før full tid. Signert Lyns nye midtbanesjef av året Stefan Gislason. Islendingen har imponert i Lyn-drakta i vår og sikret seg i dag evig heltestatus i Lyn. For nikken som sikret 3-2-seier over Rosenborg har historisk sus. Den sikret nemlig Lyns første seier over Rosenborg siden 1968. Da tok Lyn the double som første klubb i norsk fotball og møtte Barcelona i kvartfinalen i serievinnercupen vinteren etter.

- Det er deilig. Dette er spillernes fortjeneste. Vi har veldig gode spillere og nå er jeg dødshappy, sier Henning Berg.

ELEGANT: John Obi Mikel rundlurte Rosenborg-forsvaret flere ganger i kampen. Her blir han stoppet av Mikael Dorsi, som scoret Rosenborgs første mål.
ENDEVENDT: Daniel Braaten blir taklet opp i lufta av John Obi Mikel.