Mikke ble verdensmester

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Disney-laget Anaheim Angels vant den avgjørende kampen av World Series i baseball i morges norsk tid.

Disney-boss Michael Eisner kastet seg om halsen på kompis John Travolta da seieren i kamp sju var sikret.

- Dette har vi ventet på lenge, jublet Eisner da han tok i mot trofeet. Den styrtrike direktøren hadde for anledningen på seg Mikke Mus-t-skjorte og blazer.

Mesterskapet var det første for Angels i de 41 årene laget har holdt til i California.

Treffsikker

Anaheim var det siste laget som kvalifiserte seg til sluttspillet, og de fleste trodde arbeidsgjengen fra Disneyland skulle bli et lett bytte for New York Yankees i første runde. Men til tross for et lønnsbudsjett som bare er halvparten av Yankees', vant Angels over laget. I andre runde ble Minnesota feid av banen. Og i natt ble San Francisco Giants sendt hjem fra Sør-California med tap.

- Dette er ikke til å tro, sier Troy Glaus, som ble kåret til World Series' beste spiller.

På den andre enden av humørskalaen ruslet ligaens beste spiller, Barry Bonds (38), dystert ut i San Francisco-garderoben. Bonds, som på grunn av sin arroganse er en av USAs mest upopulære idrettsutøvere, var så treffsikker at Angels ofte ikke torde kaste til ham.

Den strategien var effektiv.

Til salgs

Og i morges kunne Angels til slutt juble foran de 45000 rødkledte på Edison Field, et home run fra Espen Knutsens gamle hjemmearena i Anaheim.

Blant de rødkledte var James Bond-skuespiller Pierce Brosnan, som feiret seieren på en mer behersket måte enn kollega Travolta.

Disney ønsker å selge Angels og NHL-laget Mighty Ducks. Og med World Series-triumfen burde etterspørselen øke.

VINNERE:</B> Englene fra Anaheim jublet da de vant serien i California i natt.