ENORM: Mikkel Hansen scoret 14 mål mot Norge og var dagens mann i Boxen. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
ENORM: Mikkel Hansen scoret 14 mål mot Norge og var dagens mann i Boxen. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFPVis mer

Mikkel Hansen tviler på Norge

- De må spille bedre enn i aften, sier Danmark-stjernen om norske finalesjanser.

  • Danmark - Norge 30-26

HERNING (Dagbladet): De norske håndballgutta tapte gruppefinalen mot Danmark. Dermed er det trolig bare tre strake seire i hovedrunden mot Sverige, Egypt og Ungarn som holder til avansement til semifinalen.

Danmarks store stjerne, Mikkel Hansen, ble dagens mann med 14 scoringer mot et blekt norsk lag som havnet bakpå fra start.

- Det er en fantastisk kamp. Vi spiller veldig, veldig god håndball. Vi er disiplinerte og får Norge til å gjøre feil, sier Mikkel Hansen til Dagbladet.

- Var du ekstra motivert ettersom Norge sto på motsatt side?

- Ja, det tror jeg vi alle var. Ingen vil tape for naboen. Selvfølgelig var vi spente på hvor vi sto i forhold til Norge, sier Hansen.

PSG-profilen gjorde som han ville utpå parketten. Han hamret inn scoring etter scoring og det norske forsvaret fant aldri ut hvordan de skulle stoppe den langhårete stjernen

- Det er en kveld der jeg lykkes med mye. Samtidig er det alltid ting som kan bli bedre. Det var virkelig fin stemning i hallen. Det var stor spilleglede og stor selvtillit. Vi kjemper for hver millimeter på banen, sier 14-målsscoreren.

15 000 tilskuere så storkampen inne i Boxen i Herning. Det danske laget ble jublet fram av publikum.

- Jeg tror ikke jeg har opplevd bedre stemning på en landskamp noensinne. Publikum hjalp å legge ekstra press på Norge, sier Hansen.

Danmark og Sverige tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, der alle lagene skal spille tre kamper. Norge har bare med seg to. Trolig er det de tre nordiske lagene som skal kjempe om to plasser til semifinalen. Det betyr at det i teorien kan ende med en nordisk finale i Herning 27. januar.

Mikkel Hansen sier til Dagbladet at han tviler på Norges finalesjanser.

- Jeg er usikker. Norge har et bra lag. Jeg tror de kan nå langt, men da må de levere bedre enn de gjorde i aften, sier den danske målmaskinen til Dagbladet.

For Norge venter Egypt søndag, Sverige mandag og Ungarn onsdag. Trolig er det bare tre norske seire som gjelder.

Fakta: Danmark – Norge 30-26 (17-14)

Boxen

15.000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 4, Bjarte Myrhol 3, Henrik Jakobsen, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 4, Magnus Gullerud, Gøran Johannessen 5, Christian O'Sullivan 1, Eivind Tangen 4, Harald Reinkind 1, Kevin Gulliksen, Alexander Blonz, Magnus Abelvik Rød, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Danmark: Mikkel Hansen 14.

Dommere: Slave Nikolov/Gjorgji Nachevski, Makedonia.

Utvisninger: Danmark 4 x 2 min., Norge 4 x 2 min.

Slik er kampprogrammet i Norges hovedrunde-gruppe i håndball-VM:

Lørdag: Tunisia – Sverige, Danmark – Ungarn.

Søndag: Norge – Egypt, Ungarn – Tunisia.

Mandag: Norge – Sverige, Egypt – Danmark.

Onsdag: Norge – Ungarn, Tunisia – Egypt, Danmark – Sverige.

De to beste i hver av de to gruppene i hovedrunden kvalifiserer seg til semifinale. Disse spilles i Hamburg (Tyskland) fredag neste uke.

Medaljekampene går i Herning søndag.