ANDREPLASS: Andreas Mikkelsen tok kjørte seg opp til andreplass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal. Foto: EPA/JOSE COELHO
ANDREPLASS: Andreas Mikkelsen tok kjørte seg opp til andreplass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal. Foto: EPA/JOSE COELHOVis mer

Mikkelsen avanserte til 2.-plass

Kjørte forbi lagkamerat.

Andreas Mikkelsen (26) kjørte seg opp til 2.-plass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal.

Etter en sterk avslutning endte nordmannen til slutt bare 29,7 sekunder bak den britiske vinneren, Citroën-fører Kris Meeke.

Meeke var tilbake igjen etter å ha stått over de to forrige VM-rundene. Seieren i Portugal var hans andre i VM-sammenheng. Den første kom i Argentina i fjor.

Volkswagen-fører Mikkelsen kjørte best av alle på de siste fartsprøvene i Portugal. Han vant fartsprøve 16 og 17, og han ble nummer to på nummer 18. På den 19. og siste fartsprøven (Power Stage) fikk han tredje beste tid.

- Det har vært en strålende helg med mange flotte dueller, skrev Mikkelsen på Twitter rett etter målgang på den siste prøven.

Mikkelsen kjørte seg forbi regjerende verdensmester og lagkamerat Sebastien Ogier på den siste dagen, og franskmannen endte opp på 3.-plass i Rally Portugal. Han var 4,8 sekunder bak Andreas Mikkelsen.

Mads Østberg var forfulgt av uhell på starten av runden i Sør-Europa, og han endte på 7.-plass - 6.53,6 minutter bak Meeke.

Marius Aasen ble nummer 12 og ble tredje beste i WRC2-klassen.

Henning Solberg ble nummer 23.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.