Mikkelsen avanserte til 2.-plass

Kjørte forbi lagkamerat.

ANDREPLASS: Andreas Mikkelsen tok kjørte seg opp til andreplass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal. Foto: EPA/JOSE COELHO
ANDREPLASS: Andreas Mikkelsen tok kjørte seg opp til andreplass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal. Foto: EPA/JOSE COELHO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen (26) kjørte seg opp til 2.-plass på den siste dagen av VM-runden i rally i Portugal.

Etter en sterk avslutning endte nordmannen til slutt bare 29,7 sekunder bak den britiske vinneren, Citroën-fører Kris Meeke.

Meeke var tilbake igjen etter å ha stått over de to forrige VM-rundene. Seieren i Portugal var hans andre i VM-sammenheng. Den første kom i Argentina i fjor.

Volkswagen-fører Mikkelsen kjørte best av alle på de siste fartsprøvene i Portugal. Han vant fartsprøve 16 og 17, og han ble nummer to på nummer 18. På den 19. og siste fartsprøven (Power Stage) fikk han tredje beste tid.

- Det har vært en strålende helg med mange flotte dueller, skrev Mikkelsen på Twitter rett etter målgang på den siste prøven.

Mikkelsen kjørte seg forbi regjerende verdensmester og lagkamerat Sebastien Ogier på den siste dagen, og franskmannen endte opp på 3.-plass i Rally Portugal. Han var 4,8 sekunder bak Andreas Mikkelsen.

Mads Østberg var forfulgt av uhell på starten av runden i Sør-Europa, og han endte på 7.-plass - 6.53,6 minutter bak Meeke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer