LANGT BAK: Andreas Mikkelsen er best plasserte nordmann etter første dag i Rally Monte Carlo. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
LANGT BAK: Andreas Mikkelsen er best plasserte nordmann etter første dag i Rally Monte Carlo. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGOVis mer

Mikkelsen beste norske på sjuendeplass i Rally Monte Carlo

Loeb i ledelsen.

Sebastien Loeb (40) har ikke uventet tatt ledelsen i Rally Monte Carlo etter 1. etappe torsdag.

Den tidligere mangedobbelte verdensmesteren var i særklasse best på første fartsprøve og kjørte fra sist sesongs verdensmester, den franske landsmannen Sebastien Ogier, med hele 30,9 sekunder. Ogier slo tilbake og var raskest på den andre av to fartsprøver som ble kjørt under første dag av årets første VM-runde.

Loeb var tredje best under den andre fartsprøven og leder etter første dag av rallyet i Monaco. Han er 13,3 sekunder foran Ogier på 2.-plass.

Loeb er ni ganger verdensmester i rally, men har ikke kjørt en VM-runde på 15 måneder. Etter planen blir jakten på hans åttende seier i Rally Monte Carlo, hans eneste opptreden i årets VM i rally.

Finnen Jari-Matti Latvala er på 3.-plass med 36,1 sekunder opp til Sebastien Loeb.

De norske fikk en tung start på rallyet. Andreas Mikkelsen er beste norske på 7.-plass, men er allerede 59,9 sekunder bak Loeb. Mads Østberg har 1.08,7 minutter opp fra 9.-plassen, mens Henning Solberg på 10.-plass er kjørt av med 1.17,6 minutter.

Rallyet avsluttes søndag.

(NTB)