Mikkelsen-dobbel og Hellands frisparkperle snudde til seier for Rosenborg

Godt utgangspunkt foran returmøtet.

SNUDDE TIL SEIER: Scoringer av Tobias Mikkelsen og Pål Andre Helland snudde til seier for Rosenborg i Debrecen. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
SNUDDE TIL SEIER: Scoringer av Tobias Mikkelsen og Pål Andre Helland snudde til seier for Rosenborg i Debrecen. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Debrecen - Rosenborg 2-3 (1-0)

(Dagbladet): Rosenborg måtte ta turen til Debrecen og Ungarn på vei mot avansement i Europa League. I dag ventet altså Debrecen på motsatt banehalvdel i kvalifiseringens tredje runde.

Etter en litt skjelven start var Rosenborg betraktelig bedre i andre omgang, og snudde kampen til sin fordel etter en lekker frisparkscoring av Pål Andre Helland. Dermed er utgangspunktet solid foran returmøtet i Trondheim om ei uke.

- Det var deilig. Veldig sterkt resultat på bortebane. Dette kan vi være stolte av, sier tomålsscorer Tobias Mikkelsen til RBKs nettsted.

Stang ut Rosenborg fikk kjørt seg i forsvaret de første minuttene. Debrecen kjørte offensivt med full kraft, og Rosenborg-forsvaret gjorde noen viktige inngripner som kunne forhindre en verst tenkelig start.

Uansett: Debrecen hadde flere store sjanser innledningsvis.

Etter en halvtime tok det ungarske laget også ledelsen. Ballen ble lagt til 16 meter, der en umarkert Norbert Balogh kunne sette ballen kontant i nettet.

1-1: Her setter Tobias Mikkelsen utlikningen. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
1-1: Her setter Tobias Mikkelsen utlikningen. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

Rosenborg var utrolig nære en utlinkning få minutter senere, da et skudd fra Tobias Mikkelsen først gikk i stolpen, og returen gikk til Alexander Søderlund som avsluttet i tverrliggeren. Større mulighet enn det får man nesten ikke.

Snudde kampen Akkurat da var trønderne inne i en god periode, og presset Debrecen. Fem minutter før pause ble Mike Jensen revet ned i Debrecens 16-meter, og Rosenborg-spillerne og Kåre Ingebrigtsen ropte på straffe. Men den gang ei.

I åpningsminuttene i andre omgang var det Rosenborg som presset og jaktet scoring. Og det gikk bare seks små minutter før ballen satt i nettet for Rosenborg.

Tobias Mikkelsen satte ballen i nettet etter lekkert kontringsspill. Ballen satt iskaldt til venstre for keeper og i mål.

Mikkelsen-dobbel Det gikk ikke lang tid før Rosenborg hadde snudd det hele. Pål Andre Helland måket til med et frispark som gikk kontant i mål. Lekkert scoring av 23-åringen.

- Fra det holdet er jeg god og da skal det være farlig av og til. Når jeg får et treff som i dag så hjelper det ikke om keeperen er født og oppvokst der under tverrliggeren. Det var artig, sa Helland til klubbens nettsted.

Et kvarter før slutt måtte imidlertid Helland vike plassen - det for Rosenborg-debutant Yann-Erik de Lanlay.

De Lanlay prøvde seg med et langskudd, og Debrecen-keeper Istvan Verpecz måtte ut i full strekk for å få avverget. I sluttminuttene var Rosenborg desidert hvassest, og det belønnet seg også.

Mikkelsen satte sin andre for dagen da han fosset ned langs venstrekanten og satte ballen i mål fra skrått hold. 3-1.

Debrecen fikk en redusering på tampen, men maktet ikke å komme nærmere.

Debrecen (Ungarn) — Rosenborg 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Norbert Balogh (33), 1-1 Tobias Mikkelsen (52), 1-2 Pål André Helland (58), 1-3 Mikkelsen 87, 2-3 Adam Bodi (90).
Dommer: Neil Doyle, Irland.
Gult kort: Jozsef Varga, Dusan Brkovic, Debrecen, Pål André Helland, Rosenborg.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen — Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin — Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø — Pål André Helland (Yann-Erik de Lanlay fra 73.), Alexander Søderlund (Matthias Vilhjalmsson fra 79.), Tobias Mikkelsen (Riku Riski fra 90.).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer