EN HELG I GRUS: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene brøt to ganger under helgas VM-runde i rally på Sardinia, men har uansett levert en god sesong. Nå tror Mikkelsen på en god kontrakt for neste år. Dagens avtale med Volkswagen utløper etter årets sesong. Foto: Privat
EN HELG I GRUS: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene brøt to ganger under helgas VM-runde i rally på Sardinia, men har uansett levert en god sesong. Nå tror Mikkelsen på en god kontrakt for neste år. Dagens avtale med Volkswagen utløper etter årets sesong. Foto: PrivatVis mer

Mikkelsen forhandler om storkontrakt: - Det er flere som er interessert

En skikkelig ulykkeshelg hindret Andreas Mikkelsen (25) i å ta karrierens tiende pallplassering i rally-VM. Snart ni år etter wrc-debuten føler han seg uansett etablert i toppen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mikkelsen innledet helgas VM-runde på Sardinia på andreplass i VM-sammendraget, bak den suverene teamkameraten i Volkswagen, Sebastien Ogier.

Etter fem pallplasseringer og tredjeplass på sammenlagtlista i fjor ble oslogutten brukt som poster-boy før årets WRC-sesong - og Mikkelsen har fulgt opp med fire nye tredjeplasser på de fem første VM-rundene.

25-åringen har «tatt steget» - som det heter - fra å være ung og lovende, til å bli en av stjernene i sirkuset som nordmenn fikk øynene opp for årene rundt da Petter Solberg ble verdensmester i 2003.

Måtte bryte to ganger

På Sardinia i helga kom en smakebit av motgang. Både fredag og lørdag hadde han uhell som førte til at han måtte bryte, så han falt tidlig ut av kampen om en plass på pallen i Italia. Han valgte likevel å fortsette VM-runden for å skaffe erfaring til seinere løp på Sardinia - og på den avsluttende power stage-etappen i går sikret han seg også ett VM-poeng med tredje raskeste etappe.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn